Υγεία & Διατροφή

Αστυνομικοί πυροβόλησαν 96 φορές έναν 26χρονο μέσα σε 41 δευτερόλεπτα – Galaksias Portal News

«Βροχή» από σφαίρες έπεσε στο Σικάγο, των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ενός αστυνομικού ελέγχου σε 26χρονο οδηγό, με τις Αρχές να ρίχνουν σχεδόν 100 φορές σε περίπου 40 δευτερόλεπτα προς το όχημά του.

Όπως φαίνεται από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας, που έφερε στη στολή του ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία σταμάτησε τον 26χρονο Ντέξτερ Ριντ (Dexter Reed) για έλεγχο, ο οποίος δεν φορούσε ζώνη. Ένας αστυνομικός τον καλεί να κατέβει από το όχημά του και εκείνος αρνείται. Ξαφνικά, ακούγεται ένας πυροβολισμός, ένας αστυνομικός τραυματίζεται στον ώμο. Ο Ριντ είχε ανοίξει πυρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στη συνέχεια ακολούθησε πανδαιμόνιο. Τέσσερις αστυνομικοί ανοίγουν πυρ κατά του 26χρονου, ρίχνοντας δεκάδες σφαίρες προς το όχημα του. Σύμφωνα με έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν συνολικά 96 φορές σε 41 δευτερόλεπτα.

Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι στις 21 Μαρτίου, όταν σημειώθηκε το συμβάν, πρώτος άνοιξε πυρ ο Ριντ, με τέσσερις αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά, «ακόμα και όταν ο Ρίντ είχε βγει από το όχημα και είχε πέσει στο έδαφος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως, όμως, σημειώνει η New York Post, στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν υπάρχει κάποια καθαρή εικόνα με τον 26χρονο να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Σημειώνεται, πάντως, ότι στο αυτοκίνητό του βρέθηκε όπλο.

Η οικογένεια του 26χρονου ζητά περαιτέρω έρευνα για όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον θάνατό του, με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει ότι οι πυροβολισμοί ήταν παράνομοι, δεδομένου ότι οι αστυνομικοί δεν φορούσαν στολές και δεν δήλωσαν την ταυτότητά τους.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button