Κόσμος

Η «Ωραία Κοιμωμένη» του Εθνικού Θεάτρου της Βαρσοβίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η «Ωραία Κοιμωμένη» είναι η ομορφότερη ιστορία αγάπης του κλασικού μπαλέτου, το πιο συναρπαστικό έργο αναζήτησης της αληθινής αγάπης. Η εμπνευσμένη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και η αξεπέραστη χορογραφία του Μαριούς Πετιπά, με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια εποχής, θα ξαναδώσουν στην «Ωραία Κοιμωμένη» τη διαχρονική της λάμψη σε μια μοναδική καλλιτεχνική συνάντηση με μεγάλα αστέρια του Εθνικού Θεάτρου της Βαρσοβίας. Βασισμένη στο παραμύθι του Καρόλου Περό, η «Ωραία Κοιμωμένη» δικαιολογεί τη φήμη της πιο συγκινητικής ιστορίας του κλασικού μπαλέτου. Πρωταγωνίστρια η Chinara Alizade, αρχιχορεύτρια του Εθνικού Θεάτρου της Βαρσοβίας. Το πρότζεκτ είναι της Νίνα Αβράμενκο, πρώην χορεύτριας του Θεάτρου Μπολσόι.

Η νεογέννητη Πριγκίπισσα, δηλαδή η Πριγκίπισσα Αυγή, υποδέχτηκε στο παλάτι, στην προς τιμήν της γιορτή, τις εφτά Μοίρες για να της ευχηθούν: της Ομορφιάς, της Ευγένειας, της Τρυφερότητας, της Γενναιοδωρίας, του Θάρρους, της Εργατικότητας, της Καλοσύνης. Πριν όμως της ευχηθεί η έβδομη Μοίρα, η γριά μάγισσα, που δεν είχε προσκληθεί στη γιορτή, καταράστηκε την Πριγκίπισσα να πεθάνει στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, αφού τρυπηθεί από ένα αδράχτι. Τελικά όμως, η έβδομη Μοίρα αντιστάθηκε και νίκησε την κατάρα της μάγισσας. Έτσι, επικράτησε το Καλό, έζησε η Πριγκίπισσα και η ευδαιμονία επέστρεψε στο Βασίλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ωραία Κοιμωμένη» πάντα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για όλες τις γενιές των χορευτών και χορογράφων. Σε κάθε κίνηση, σε κάθε σκηνή, σε κάθε πράξη του έργου αποτυπώνεται η διαχρονικότητα των συναισθημάτων και η ομορφιά του κλασικού μπαλέτου. Αυτής που θα φωτίσουν καταξιωμένοι χορευτές του Εθνικού Θεάτρου της Βαρσοβίας.

7 Απριλίου στις 15:00 και στις 20:00, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1

Αγορά εισιτηρίων: Εδώ

Διοργάνωση: ATON Group

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button