Επικαιρότητα

Το “θαύμα” του Αγίου Νεκταρίου που έσωσε τον πατέρα του πρώην βουλευτή!

“Άγιε μου Νεκτάριε βοήθησε με να σωθώ να τελειώσει η εκκλησία σου… , το λέω και ανατριχιάζω” είπε ο Γιώργος Λογιάδης στην εξιστόρησή του

Το 1965 θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Μοιρών, στην είσοδο της κωμόπολης από Τυμπάκι, που χτίστηκε σε σχέδια του καταξιωμένου Δρ. Πολιτικού Μηχανικού Εμμανουήλ Γ. Λογιάδη (Λόγιος), ο οποίος εργάστηκε αφιλοκερδώς, επιβλέποντας και την κατασκευή του έργου που αποπερατώθηκε το 1970.
Ο πρώην βουλευτής Γιώργος Λογιάδης, γιός του αείμνηστου Πολιτικού Μηχανικού, είχε μιλήσει στη σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσσαρά από όπου γίνεται και η παρούσα αναδημοσίευση για το “θαύμα” που συνέβη στον πατέρα του την εποχή που πηγαινοερχόταν πολύ συχνά από Ηράκλειο προς Μοίρες για την επίβλεψη των εργασιών κατασκευής του ναού. Ο Γιώργος Λογιάδης, πρώην βουλευτής στο Ηράκλειο είπε τα ακόλουθα για το θαύμα του Αγίου Νεκταρίου: 
“Μια από τις φορές που ο πατέρας μου κατέβαινε στις Μοίρες, το αυτοκίνητο ξέφυγε στους ανεγύρους και βρέθηκε να κρέμεται το μισό στο γκρεμό! Τότε αυτός βλέποντας μεγάλο κίνδυνο επικαλέστηκε άμεσα τον Άγιο λέγοντας: “Άγιε μου Νεκτάριε βοήθησε με να σωθώ να τελειώσει η εκκλησία σου…” , το λέω και ανατριχιάζω.

Τότε, σαν ένα χέρι να άγγιξε το αυτοκίνητο και αυτό βρέθηκε και πάλι με τους 4 τροχούς στο δρόμο…”-με την ιστορία να έχει μείνει αξέχαστη, συγκλονίζοντας ακόμα και σήμερα, πολλές δεκαετίες μετά, την οικογένεια του αλησμόνητου Πολιτικού Μηχανικού Λογιάδη ο οποίος εκτός από τη χώρα μας διέπρεψε και στο εξωτερικό, καθώς εργάστηκε στην Ελβετία και στην Αυστρία”.

Ο Ναός του Αγίου Νεκταρίου Μοιρών κτίστηκε επί εποχής του Μητροπολίτη Τιμοθέου και εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Κύριλλο
στις 9 Νοεμβρίου του 1981.

Είναι τρίκλιτος, βασιλικού ρυθμού μετά τρούλου. Το κεντρικό κλίτος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο και εορτάζει 9 Νοεμβρίου, το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Άγιο Ανδρέα τον Υμνογράφο και εορτάζει στις 4 Ιουλίου, και το αριστερό κλίτος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Τίτο Πρώτο Επίσκοπο Κρήτης και εορτάζει στις 25 Αυγούστου.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button