ΑθλητικάΕνημέρωση

Αντίθετοι οι δικαστές στο να μη συμμετέχουν στην Αθλητική Δικαιοσύνη – Galaksias Portal News

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) εξέδωσε ανακοίνωση, προειδοποιώντας ότι θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε σκέψη περί κατάργησης της συγκρότησης της Αθλητικής Δικαιοσύνης, από τακτικούς δικαστικούς λειτουργούς, όπως είναι επιτροπές και πειθαρχικά όργανα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕ:

“Η συγκρότηση της Αθλητικής Δικαιοσύνης από Τακτικούς Δικαστικούς Λειτουργούς με εγγυήσεις πλήρους, κατά το Σύνταγμα, προσωπικής και λειτουργικής Ανεξαρτησίας, που έλαβε χώρα με το Ν. 4326/2015 (άρθρο 5), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Στα χρόνια λειτουργίας του Θεσμού η Αθλητική Δικαιοσύνη απονέμεται με αντικειμενικότητα και αμεροληψία έχοντας συμβάλλει στην εξυγίανση του Αθλήματος με όρους ισότητας ενώπιον των Νόμων.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με νέες καινοτομίες κατά τα τελευταία έτη, όπως το σύστημα ελέγχου VAR, που τυγχάνει παγκόσμιας, πλέον, αναγνώρισης έχοντας κρίνει, στην πιο εξαντλητική τους λεπτομέρεια, κρίσιμους ποδοσφαιρικούς αγώνες όλων των κορυφαίων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων, ακόμη και μεγάλους τελικούς (champions league κλπ.), έχουν συμβάλλει στην καθαρότητα και διαφάνεια του πιο λαοφιλούς Αθλήματος. Η αντικειμενικότητα αυτή ενδεχομένως να ενοχλεί σήμερα παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Οποιαδήποτε σκέψη περί κατάργησης της συγκρότησης της Αθλητικής Δικαιοσύνης, σε γενικότερο επίπεδο, από τακτικούς Δικαστικούς Λειτουργούς, όπως και από Επιτροπές και Πειθαρχικά όργανα γενικότερα, στα οποία η παρουσία αυτών διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και αμερόληπτη κρίση, θα αποτελούσε έκπτωση στους θεσμούς και οπισθοδρόμηση.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα σταθεί απέναντι σε κάθε επιδίωξη, που θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στα Αθλητικά Ιδεώδη”.

To άρθρο ΕΔΕ: Αντίθετοι οι δικαστές στο να μη συμμετέχουν στην Αθλητική Δικαιοσύνη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button