ΕνημέρωσηΟικονομία

Η Μπάγερν τίμησε τη μνήμη του «Κάιζερ» – Galaksias Portal News

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ ήταν ένας σπουδαίος Γερμανός που έγινε ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας του σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάϊερ, σε εκδήλωση μνήμης στο στάδιο «Allianz Arena» της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάϊερ και ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ηγήθηκαν της μακράς λίστας των παρευρισκομένων που περιελάμβανε επίσης αστέρες από το παρελθόν και το παρόν του γερμανικού ποδοσφαίρου, καθώς και δεκάδες χιλιάδες θεατές στο στάδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπεκενμπάουερ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 78 ετών στις 8 Ιανουαρίου, βοήθησε στον… εκσυγχρονισμό του ποδοσφαίρου και ήρθε να προσωποποιήσει τη μεταπολεμική αθλητική επιτυχία της Γερμανίας, όντας αρχηγός στον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974.

«Δεν ξέρω αν οι άγγελοι στον ουρανό κάνουν κάποιο άθλημα, αλλά τις τελευταίες μέρες μπορεί να άκουσαν αυτή τη φωνή με τη βαυαρική προφορά που λέει «πήγαινε έξω και παίξε ποδόσφαιρο», είπε ο Σταϊνμάϊερ στην ομιλία του.

«Ήταν γνωστός σε όλο τον κόσμο και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ τον θαύμαζαν, τον λατρεύανε και τον αγαπούσαν. Για πολλούς ήταν πρότυπο, για όλους μας ήταν μια τύχη. Χωρίζουμε από έναν μεγάλο Γερμανό και, ως Πρόεδρος, λέω “Ευχαριστώ Φραντς Μπεκενμπάουερ, σε ευχαριστώ για όλα”.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με στεφάνια στο κέντρο του γηπέδου γύρω από μια μεγάλη εικόνα του Μπεκενμπάουερ, η οικογένειά του, οι φίλοι και οι φίλαθλοι τον αποχαιρέτησαν συγκινητικά.

Ο Μπεκενμπάουερ κέρδισε επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο ως προπονητής της Γερμανίας το 1990 και ήταν ένας από τους τρεις μόνο ανθρώπους που πέτυχαν το κατόρθωμα τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, μαζί με τον Μάριο Ζάγκαλο και τον Ντιντιέ Ντεσάν.

Το «Der Kaiser», το παρατσούκλι για το επιβλητικό του στυλ παιχνιδιού και την κυριαρχία του παιχνιδιού, ήταν για δεκαετίες συνώνυμο της επιτυχίας της Γερμανίας στο γήπεδο.

Συγκέντρωσε κάθε δυνατό τίτλο στην αστραφτερή του καριέρα και συνέχισε το εξαιρετικό ρεκόρ επιτυχίας του μετά τη μετάβαση στον πάγκο του προπονητή.

Ο Μπεκενμπάουερ είχε 103 διεθνείς συμμετοχές και ήταν αρχηγός της Δυτικής Γερμανίας στην επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1974, δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου.

Σε επίπεδο συλλόγων οδήγησε την Μπάγερν Μονάχου σε τρεις διαδοχικές νίκες στο Κύπελλο Πρωταθλητριών από το 1974 έως το 1976 και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και οκτώ εγχώρια τρόπαια, τέσσερα πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button