Επικαιρότητα

Παρουσία Ανδρουλάκη η κοπή πίτας της παράταξης Σκιαδαρέση – Galaksias.com

Η περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση, πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωσή της παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη. Η ανακοίνωση της παράταξης:

«Βασικό «πυλώνα» ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, καταγράφοντας σημαντική δυναμική στην τοπική κοινωνία, αποτελεί η περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση, η οποία το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποίησε την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωσή της παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ», στην Πάτρα η περιφερειακή παράταξη που στις πρόσφατες εκλογές του Οκτωβρίου αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη, έδωσε το «στίγμα» της, ενώ ο επικεφαλής μετέφερε για ακόμη μία φορά τη δέσμευση σύσσωμης της περιφερειακής ομάδας -εκλεγμένων και μη-  να εργαστεί με ομοψυχία και ενότητα για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Σκιαδαρέσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ήρθαμε για να αγωνιστούμε και θα πετύχουμε. Έχοντας στο πλευρό μας την κοινωνία δεσμευόμαστε πως θα αγωνιστούμε με κάθε ίχνος της δύναμής μας για να ανατρέψουμε την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Δυτική Ελλάδα, η οποία παραμένει εγκλωβισμένη και λειτουργεί ως βατήρας φιλοδοξιών για τα στελέχη της Ν.Δ. Με ομοψυχία και ενότητα θα εργαστούμε για τα προβλήματα του τόπου μας. Ήδη συγκροτήσαμε Πολιτικό Συμβούλιο, Τομείς Εργασίας και ορίσαμε ημέρα πολίτη. Αγνοώντας τις κακές γλώσσες που τρέφονται από τη διχόνοια και την μοιρολατρία και την κρίσιμη στιγμή πριμοδοτούν πολιτικούς αντιπάλους. Ο αγώνας μας θα είναι καθαρός, έντιμος και δυναμικός και γι’ αυτό επιδιώκουμε την ενότητα. Άλλωστε το σύνθημά μας είναι ‘Ενωμένοι Μπορούμε’ και έτσι θα πετύχουμε νέες μεγάλες νίκες».

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αφού συνεχάρη την περιφερειακή παράταξη και τον Σπύρο Σκιαδαρέση για τον αγώνα που δίνουν αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών λέγοντας πως «με αγώνα και προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ, που οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας ήθελαν να συνθλίψουν στις διπλές εκλογές, κατάφερε τα στελέχη του να είναι είτε αξιωματική αντιπολίτευση είτε νικηφόρα παράταξη στους μεγάλους δήμους και σε δυο περιφέρειες. Αυτή ήταν μόνο η αρχή για  ακόμη σημαντικότερες νίκες».

Ο κ. Ανδρουλάκης στη διάρκεια της σύντομης τοποθέτησής του έθεσε ως κεντρικά ζητήματα της πολιτικής του την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του στεγαστικού προβλήματος. «Μετά από 20 χρόνια στα αστικά κέντρα δεν θα υπάρχει ελληνική ιδιοκτησία. Ως πότε θα βαπτίζουμε ανάπτυξη τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας;» αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για κατάργηση της golden visa στα ακίνητα καθώς έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των ενοικίων.

«Το προηγούμενο δεκάμηνο τα υπερκέρδη των super market έφτασαν τα 646 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε σχέση με το 2021 το 1,1 δισεκ. ευρώ. Οι τράπεζες την τελευταία διετία έβγαλαν 7,5 δισεκ. κέρδη» σημείωσε αναφερόμενος στον πληθωρισμό της απληστίας, που αναγνώρισε με καθυστέρηση δύο ετών η κυβέρνηση.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στα στελέχη και τους φίλους  του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να πυκνώσουν τα μηνύματα του Κινήματος στην κοινωνία ώστε «να είμαστε ισχυρό δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές ώστε την επόμενη ημέρα να καλέσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις της κεντροαριστεράς, να αναγεννήσουνε τον χώρο μας και να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές».

«Με ταπεινότητα θα νικήσουμε την υπεροψία και την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη» κατέληξε.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, ενώ παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην Υπουργός, Γιάννης Κουτσούκος, οι Τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Σολωμού, Μαρίνος Σκανδάμης και Θανάσης Πετρόπουλος, πολιτευτές, οι Δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας, Γρ. Αλεξόπουλος, Καλαβρύτων, Θ. Παπαδόπουλος και Ερυμάνθου, Θ. Μπαρής, κομματικά στελέχη απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και πλήθος κόσμου.

Την πίτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης, κ. Χρύσανθος ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ το πρώτο κομμάτι έκοψαν όλοι μαζί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, οι βουλευτές Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης και οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Σκιαδαρέσης έδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δύο συμβολικά δώρα, ένα λεύκωμα για την αρχιτεκτονική της Πάτρας και μία εικόνα του Πολιούχου της Πάτρας, Αποστόλου Ανδρέου.

Να σημειωθεί πως ο κ. Ανδρουλάκης παρέμεινε στο χώρο, όπου είχε συνάντηση με τα εκλεγμένη και μη μέλη της παράταξης και από τους τρεις Νομούς, δίνοντας την πολιτική κατεύθυνση για την επόμενη μέρα, ενώ όπως ανακοίνωσε το κόμμα προχωρά στη συγκρότηση Επιτροπής Αυτοδιοίκησης στην οποία θα είναι μέλη οι επικεφαλής συνδυασμών που στηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Σπύρος Σκιαδαρέσης».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button