ΑθλητικάΕνημέρωση

Κοκκαλάνης, Μαρμενίδης και τα αδέλφια Σπανάκη πήραν το εισιτήριο για το Παρίσι – Galaksias Portal News

Έστω και στην ύστατη ευκαιρία, η ελληνική ιστιοπλοΐα κατάφερε να εξασφαλίσει την εκπροσώπησή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, και μάλιστα σε τρεις κλάσεις.

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στα iQFOiL ανδρών, ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης στα Formula Kite ανδρών και τα αδέλφια Σπανάκη στα 470 mixed κατάφεραν μέσα από τον αγώνα του Ιέρ να πάρουν το εισιτήριο για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και θα δώσουν το «παρών» στη Μασσαλία, όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας.

Χθες Πέμπτη (25/4) ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δύο κατηγορίες και στα iQFOiL ανδρών ο έμπειρος Βύρωνας Κοκκαλάνης τερμάτισε 3ος σε σύνολο 50 σκαφών (προκρίθηκαν οι πρώτες 6 χώρες) και για 4η φορά στην καριέρα του θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαν προηγηθεί το 2012 στο Λονδίνο (6ος), το 2016 στο Ρίο (5ος) και το 2021 στο Τόκιο. Εξαιρετική προσπάθεια έκανε και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, ο οποίος τερμάτισε 6ος.

Στα Formula Kite ο Μαραμενίδης από την αρχή ήταν μέσα στην πρόκριση. Πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και κατέλαβε την 5η θέση σε σύνολο 40 σκαφών. Η Ελλάδα ως χώρα ήταν 4η (πέρασαν οι πρώτες 5 χώρες).

Τα 470 mixed ολοκληρώνονται σήμερα (26/4), αλλά οι Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη-Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης, με προπονητή τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη γενική των 28 σκαφών είναι 4οι και η Ελλάδα ως χώρα είναι 3η (προκρίνονται οι πρώτες 4 χώρες).

To άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κοκκαλάνης, Μαρμενίδης και τα αδέλφια Σπανάκη πήραν το εισιτήριο για το Παρίσι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button