Επικαιρότητα

“Δεν υπάρχει πιο αξιόπιστος πολιτικός από τον Ζελένσκυ!”, λέει ο Τουσκ – Galaksias.com

Ο νέος πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, επισκέφθηκε το Κίεβο για το πρώτο του ταξίδι σε ξένη πρωτεύουσα από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο μήνα και διαβεβαίωσε τους Ουκρανούς για την υποστήριξη της Πολωνίας στην Ουκρανία ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα. 

«Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση από εδώ στους Ευρωπαίους ηγέτες που δεν έχουν κατανοήσει πλήρως για τι αγωνίζεται η Ουκρανία σήμερα», είπε ο Τουσκ, μιλώντας μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Όποιος στον ελεύθερο κόσμο προσποιείται ότι είναι ουδέτερος αξίζει την πιο σκοτεινή θέση στην πολιτική κόλαση», είπε ο Τουσκ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι μια μάχη μεταξύ «καλού και κακού».

«Δεν υπάρχει πιο αξιόπιστος πολιτικός στον κόσμο που εργάζεται για την ειρήνη σήμερα από τον Πρόεδρο Ζελένσκι», συνέχισε ο Πολωνός πρωθυπουργός. «Πιστεύετε βαθιά στην αποστολή σας να φέρετε ειρήνη στην Ευρώπη και την Ουκρανία», είπε στον Ζελένσκι.

«Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υποστήριξη της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Τουσκ. Ο Ζελένσκι, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την Πολωνία για όλη την υποστήριξή της και αποκάλυψε ότι με τον Τουσκ συζήτησαν την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας μέσω δανείου από την Πολωνία και την πραγματοποίηση κοινών αγορών όπλων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button