ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Εικόνες χάους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την κακοκαιρία – Galaksias Portal News

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το προηγούμενο 24ωρο, πλημμυρίζοντας μεγάλους αυτοκινητόδρομους και αναγκάζοντας οδηγούς να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους του Ντουμπάι. Παρόμοια ήταν επίσης η εικόνα στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τα βίντεο τα οποία έχουν αναρτήσει χρήστες είναι εντυπωσιακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ντουμπάι, οι βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι οδήγησαν σε ακυρώσεις πολλών πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο το οποίο είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα παγκοσμίως και έδρα της αεροπορικής εταιρείας Emirates.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των Αρχών για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, με τα βυτιοφόρα να πραγματοποιούν επιχειρήσεις απάντλησης των υδάτων από το οδικό δίκτυο, ενώ πλημμύρισαν και ξενοδοχεία. Παράλληλα, διακοπές ρεύματος αναφέρθηκαν σε πολλές περιοχές.

Σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες, οι σταθμοί του μετρό συγκέντρωσαν νερό με στάθμη πάνω από τον αστράγαλο ενώ τα σχολεία δε λειτουργούν και δε θα λειτουργήσουν, μέχρι να καταλαγιάσουν τα φαινόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Social Media γέμισαν βίντεο με σκηνές που προκαλούν δέος, καθώς καταγράφουν εικόνες που δεν έχουν ξαναδεί οι κάτοικοι της περιοχής, που παρακολουθούσαν τα ορμητικά νερά να καλύπτουν τα πάντα, με τα πολυτελή αυτοκίνητα να χάνονται μέσα σε δρόμους ποτάμια.

Οι χρήστες μοιράστηκαν στιγμιότυπα από την επική κακοκαιρία.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και οι χαλαζοπτώσεις δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εμφανίζονται, ωστόσο, περιοδικά, κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων χειμερινών μηνών. Μάλιστα, πολλοί δρόμοι, καθώς και ολόκληρες περιοχές, δεν διαθέτουν δίκτυο αποχέτευσης λόγω της έλλειψης συχνών βροχοπτώσεων.

Δείτε περισσότερα συγκλονιστικά βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button