Τρόπος Ζωής

Το μονοπάτι με τα γλυπτά για τον κιθαρίστα Μικ Ρόνσον

Με τα αποκαλυπτήρια πενήντα τεράστιων γλυπτών σε σχήμα αρουραίων θα τιμηθεί ο Βρετανός κιθαρίστας του μουσικού συγκροτήματος Spiders From Mars,  Μικ Ρόνσον, ο οποίος πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 46 ετών.

Τα αποκαλυπτήρια των γλυπτών αρουραίων θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι και τα αγάλματα ύψους 1,8 μέτρων θα σχηματίσουν ένα μονοπάτι τέχνης στο Χαλ στο ανατολικό Γιορκσάιρ στη Βρετανία ενόψει της 80ης επετείου από τη γέννησή του το 1946.

Ο Μικ Ρόνσον εντάχθηκε στο βρετανικό ροκ συγκρότημα The Rats το 1966 προτού γίνει γνωστός ως ο βασικός κιθαρίστας του Ντέιβιντ Μπόουι. Πέθανε από καρκίνο το 1993 σε ηλικία 46 ετών.

Οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία δήλωσαν ότι ελπίζουν να συγκεντρώσουν έως και 250.000 αγγλικές λίρες για την έρευνα για τον καρκίνο, όταν θα διαθέσουν προς πώληση σε δημοπρασία τα γλυπτά.

Το μονοπάτι με τα γλυπτά Mischief of Rats αναμένεται να δημιουργηθεί τον Απρίλιο του 2025 και να ανοίξει για το κοινό τον Μάιο του 2025 για τρεις μήνες.

Τοπικοί επιχειρηματίες και οργανώσεις έχουν προσκληθεί για να στηρίξουν την πρωτοβουλία με την κάλυψη των εξόδων για τη δημιουργία και τη συντήρηση των αγαλμάτων και την προώθησης της διαδρομής.

«Αυτό είναι το πιο ριζοσπαστικό μονοπάτι γλυπτικής μέχρι τώρα» δήλωσε ο επικεφαλής του πρότζεκτ, Ρικ Γουέλτον.

Ο Μικ Ρόνσον μεγάλωσε στο Χαλ όπου δημιούργησε τη μπάντα The Spiders From Mars. Ο κιθαρίστας, συνθέτης, ενορχηστρωτής και παραγωγός συμμετείχε στα άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπόουι «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars» (1972) και «Aladdin Sane» (1973).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button