ΕνημέρωσηΠολιτική

Από την καταιγίδα στην ηρεμία και την επιλογή Γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το δείπνο Κασσελάκη – Γεροβασίλη – Το φαβορί και τα αουτσάιντερ

Σε τροχιά αποκλιμάκωσης των εντάσεων βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλες οι πλευρές εμφανίζονται να θέλουν να αφήσουν πίσω την κρίση του συνεδρίου και να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς προς τις ευρωεκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης είχε χθες Τετάρτη (28.02.2024) λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία για τα Τέμπη, μία εγκάρδια αγκαλιά με την Όλγα Γεροβασίλη παρά  την σκληρή αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ τους κατά την διάρκεια του συνεδρίου.

Και οι δύο θέλησαν να δείξουν ότι αφήνουν πίσω τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο και προχωράνε μπροστά για το καλό του κόμματος.

Εν τω μεταξύ στην Κουμουνδούρου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διεργασίες για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν την νέα ηγετική ομάδα.

Σε ότι αφορά το πρόσωπο του Γραμματέα το επικρατέστερο σενάριο είναι να παραμείνει στην θέση της η Ράνια Σβίγγου, καθώς – όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ο Στέφανος Κασσελάκης έχει  καλή  συνεργασία μαζί της .

Μέχρι αργά χθες το βράδυ ήταν σε εξέλιξη οι συζητήσεις με την Γραμματέα του κόμματος. Εάν πάντως οι συνομιλίες δεν καταλήξουν πουθενά τα ονόματα που παίζουν είναι του Γιάννη Μπουρνούς και του Θάνου Μωραΐτη.

Ο συγγραφέας της ομιλίας Κασσελάκη

Ο πρώην βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς  βρίσκεται πολύ κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη και αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που εμπιστεύεται  ιδιαίτερα  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι αυτός ήταν και ο συγγραφέας της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο, όπου κατά γενική ομολογία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Γιάννη Μπουρνούς έχει να κάνει ευθέως με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρώην βουλευτής καταφέρθηκε με σφοδρότητα στο συνέδριο εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, ενώ  συνέχισε την επίθεση και την επόμενη μέρα στις συνεντεύξεις που έδωσε.

Καθώς ωστόσο οι συνεργάτες του προέδρου  του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζουν τις ισορροπίες που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην ΚΕ την συγκεκριμένη στιγμή, δεν μπορούν να πουν με σίγουρα ότι ο Γιάννης Μπουρνούς θα κάνει περίπατο προς την θέση του Γραμματέα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι  πρώην βουλευτής χαίρει εκτίμησης από  την μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία του αναγνωρίζουν ότι  είναι ακέραιος ως χαρακτήρας, ενώ έχει πολιτικό κριτήριο και λειτουργεί χωρίς αγκυλώσεις.

Στην περίπτωση που επιλεγεί ο βουλευτής Λέσβου για γραμματέας αναμένεται αναπληρώτρια να πάει η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου. Ακόμα, πάντως και αν δεν αναλάβει αυτή την θέση, η βουλευτής αναμένεται να αξιοποιηθεί σε κάποιο άλλο νευραλγικό πόστο.

Η πρόταση του Νίκου Παππά

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι ο Νίκος Παππάς προτείνει για γραμματέα τον Θάνος Μωραΐτη. Ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ανήκει έτσι και αλλιώς στην στενή ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη και κατά την διάρκεια  του συνεδρίου έπαιξε σημαντικό ρόλο στους χειρισμούς που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μία τέτοια υποψηφιότητα για την θέση του Γραμματέα του κόμματος θα σηματοδοτούσε και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά  δεδομένου ότι ο Θάνος Μωραΐτης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Θέση στο επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγεται ότι θα αναλάβει και ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου .

 

To άρθρο Από την καταιγίδα στην ηρεμία και την επιλογή Γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το δείπνο Κασσελάκη – Γεροβασίλη – Το φαβορί και τα αουτσάιντερ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button