Επικαιρότητα

Λαμπερή η παρουσίαση του λευκώματος «Στερεά Ελλάδα, στο σταυροδρόμι της Ιστορίας» – Galaksias.com

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (20/3) στην πόλη της Λαμίας, το λεύκωμα με τίτλο: «Στερεά Ελλάδα, στο σταυροδρόμι της Ιστορίας», το οποίο περιέχει μοναδικές αναπαραγωγές από πρωτότυπα χαρακτικά, γραμμικές χαλκογραφίες, χρωμολιθογραφίες και επιχρωματισμένες λιθογραφίες, που χρονολογούνται από το 1620 έως το 1885!

Με το συγκεκριμένο λεύκωμα επιχειρούνται να αποτυπωθούν μερικές «γωνιές» και «στιγμές» του δικού μας τόπου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας!

“Με σεβασμό στο ένδοξο παρελθόν, αλλά και με βαθιά συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης. Δίχως τη ρηχή φιλοδοξία μιας ρετρό χωροχρονικής σύνοψης, αλλά με την ειλικρινή προσδοκία να δημιουργήσουμε μια ιστορική και πολιτιστική παρακαταθήκη. Μια ελάχιστη καταβολή έναντι μιας βαριάς διττής οφειλής «σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ΄ρθούνε, θα περάσουν»…”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός.

Και κατέληξε: “Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Φιλόλογο – Ιστορικό Ευάγγελο Στεφανή, για την όλη μας συνεργασία, που οδήγησε στην ανάδειξη μέρους της προσωπικής του συλλογής, μέσα από αυτό το λεύκωμα!”

Ο κ. Στεφανής, μάλιστα, μας παραχώρησε για την επόμενη περίοδο και τα πρωτότυπα έργα της συλλογής του.

Εκτίθενται ήδη στο κτήριο της Π.Ε. Φθιώτιδας και μπορούν να τα επισκεφτούν σχολεία, αλλά και όλοι όσοι το επιθυμούν!

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button