Επικαιρότητα

Αστυνομικοί έσωσαν ύποπτο κλοπής από θανάσιμο τραυματισμό και τραυματίστηκαν οι ίδιοι – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στον Βόλο, έσωσαν επίδοξο διαρρήκτη από θανάσιμο τραυματισμό και… τραυματίστηκαν οι ίδιοι. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Κυριακή, στην περιοχή των Παλαιών. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από το κέντρο επιχειρήσεων για τις ύποπτες κινήσεις ενός ατόμου και έσπευσαν στην περιοχή. Ο δράστης επιχείρησε να ξεφύγει πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα με τους αστυνομικούς να τον ακολουθούν μέχρι εκεί που μπορούσαν και προσπάθησαν να αποτρέψουν οποιαδήποτε πτώση του που θα είχε ως συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και το θάνατο του. Πράγματι, όταν αντιλήφθηκαν ότι έχανε την ισορροπία του και κινδύνευε να προσγειωθεί πάνω σε καγκελόπορτα με αιχμηρά σίδερα, έβαλαν το κορμί και τα χέρια τους σαν προστατευτική ασπίδα για να αποφευχθεί η πρόσκρουση του σώματος του πάνω τα αιχμηρά κάγκελα που θα είχε ως φυσικό επακόλουθο τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο νεαρός σώθηκε, αλλά οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ο ένας στη μέση, μιας και δέχτηκε το μεγαλύτερο βάρος, και ο άλλο στον ώμο του.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Οι άγγελοι της Ομάδας ΔΙΑΣ ήταν εκεί για ακόμη μία φορά. Πολλές και συνεχείς οι επιτυχίες των συναδέλφων μας, επιτυχίες που συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών αλλά και επιτυχίες που αναδεικνύουν καθημερινές ηρωικές πράξεις σκληρά εργαζόμενων, πράξεις που λείπουν από την σημερινή κοινωνία, μιας και αυτή επιζητά εναγωνίως να βρει ψεύτικους ήρωες με ημερομηνία λήξεως μπας και σωθεί από το τέλμα που έχει βυθιστεί.

Μια ακόμη Κυριακή στη δουλειά οι συνάδελφοι μας, μισοί στα γήπεδα να φυλάνε άδειες κερκίδες και κάποιοι λίγοι να κάνουν αυτό που έχουν ορκιστεί: να διαφυλάττουν το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας των πολιτών. Σε κλήση λοιπόν του κέντρου επιχειρήσεων της Δ.Α Μαγνησίας για άτομο, γνωστό στις υπηρεσίες μας, που κινείται περίεργα πλησίον οικίας με σκοπό τη διενέργεια κλοπής, άμεσα ανταποκρίνεται η ομάδα ΔΙΑΣ και το περιπολικό του Α.Τ Βόλου.
Στη θέα τους το άτομο με φανερά ακροβατικές δεξιότητες περνά από ταράτσα σε ταράτσα με αστυνομικούς να τον ακολουθούν μέχρι εκεί που μπορούν και κατόπιν κατέρχονται, ακολουθώντας το από το δρόμο, κυρίως για να αποτρέψουν οποιαδήποτε πτώση του που θα είχε ως συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και το θάνατο του.

Πράγματι μόλις οι συνάδελφοι της ομάδας ΔΙΑΣ αντιλαμβάνονται ότι αυτό χάνει την ισορροπία του και κινδυνεύει να προσγειωθεί πάνω σε καγκελόπορτα με αιχμηρά σίδερα άνωθεν, βάζουν το κορμί και τα χέρια τους σαν προστατευτική ασπίδα για να αποφευχθεί η πρόσκρουση του σώματος του με τα αιχμηρά κάγκελα που θα είχε ως φυσικό επακόλουθο τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Τελικά χάρη στην ηρωική και άμεση παρέμβαση των αγγέλων της ομάδας ΔΙΑΣ ο φερόμενος ως δράστης δεν υπέστη κανένα απολύτως τραυματισμό ενώ οι συνάδελφοι μας δεχόμενοι στα χέρια και στους ώμους τους όλο το βάρος ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, τραυματίστηκαν, ελπίζουμε ελαφρά, ο ένας στη μέση μιας και δέχτηκε το μεγαλύτερο βάρος και ο έτερος στον ώμο του.

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας καταρχήν που έσωσαν μια ανθρώπινη ζωή με θάρρος και άμεσα αντανακλαστικά και κατά δεύτερον που έσωσαν τους εαυτούς τους μιας και θα έβρισκαν ευκαιρία άριστα κατευθυνόμενοι καλοθελητές που με σκοτεινά κίνητρα, κινούμενοι από ταπεινά ελατήρια, να μιλούν για δολοφόνους, γουρούνια και άλλα συμπαθητικά τετράποδα του ζωικού βασιλείου και να πείσουν τη κοινωνία να πιστέψει το παραμύθι του κακού αστυνομικού που πιπιλάνε από χρόνια. Ας μάθουν ότι πλέον δε πουλάει στο κόσμο που όχι μόνο βλέπει αλλά εκτιμά και σέβεται τον καθημερινό αγώνα του σκληρά εργαζόμενου αστυνομικού.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ».

Πηγή: gegonotanews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button