ΕνημέρωσηΠολιτική

«Ήρωες που παλεύουν για τη δημοκρατία» οι συγγενείς των θυμάτων – Galaksias Portal News

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο ΕΚ στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Αρβανίτης με τίτλο: «Τέμπη: εκτροχιασμός του κράτους δικαίου».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης σημείωσε αναφερόμενος στους συγγενείς των θυμάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, την Μαρία Καρυστιανού και τον Παύλο Ασλανίδη ότι «είναι ήρωες που παλεύουν για τη δημοκρατία στην πατρίδα μας». Παράλληλα, στην ομιλία του στην εκδήλωση, ο κ. Κασσελάκης επισήμανε ότι «οι οικογένειες των θυμάτων αναφέρθηκαν στην παράλογη προστασία που υπάρχει για τους βουλευτές στην Ελλάδα σχετικά με την ασυλία τους έναντι ποινικής δίωξης. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν πολίτες στην Ελλάδα που δεν είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» και προσέθεσε ότι «σήμερα το πρωί είπα πολύ ξεκάθαρα σε μια δήλωση που έκανα ότι, εάν ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί την κυβέρνηση της χώρας μας, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να καταργήσουμε όλες τις προστασίες και ασυλίες, που συνταγματικά απολαμβάνουν οι βουλευτές του Κοινοβουλίου μας χωρίς κανένα λόγο. Είναι θέμα ηθικής, είναι θέμα κοινής λογικής. Είναι απλώς θέμα δικαιοσύνης για να είμαστε όλοι ισότιμοι πολίτες σύμφωνα με το Σύνταγμα».

Ο Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι «δεν καταδικάζει τη χώρα, καταδικάζει μία κυβέρνηση όπως καταδικάσαμε την κυβέρνηση της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Μάλτας».

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 19χρονης Μάρθας που σκοτώθηκε στο δυστύχημα επισήμανε ότι «αυτό που συνέβη σε εμάς είναι μια αληθινή τραγωδία, όπου δυστυχώς δεν είμαστε θεατές μιας παράστασης αλλά τη ζούμε πραγματικά. Έρχομαι στην Ευρώπη γιατί η Ελλάδα είναι μέρος της ιστορίας της Ευρώπης».

«Ήρθαμε για να μιλήσουμε για την αξία της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης της ελευθερίας του λόγου, καθώς και το δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης».

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος έχασε τον γιο του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν οι ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά, Νίκος Παπανδρέου, Γιώργος Κύρτσος, Σοφί Ιντ’Βελτ και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κασσελάκης για Τέμπη: «Ήρωες που παλεύουν για τη δημοκρατία» οι συγγενείς των θυμάτων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button