ΕνημέρωσηΟικονομία

Το πρώτο εμπορικό δίκτυο FWA στον κόσμο για Gigabit στο σπίτι – Galaksias Portal News

Η Open Fiber συνεργάζεται με την Intracom Telecom για την επίτευξη του κοινοτικού στόχου Gigabit της ΕΕ που υποστηρίζεται από σχετικές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Intracom Telecom.

Η Intracom Telecom, παγκόσμιος πάροχος τεχνολογικών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας για την επίτευξη κοινοτικού στόχου με την Open Fiber, πάροχο δικτύου χονδρικής της Ιταλίας.

Από το 2019, η Open Fiber πρωτοπορεί στη χρήση του FWA για αγροτικά δίκτυα στην Ιταλία, με εκτεταμένη ανάπτυξη. Το 2022 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό για το σχέδιο «Italia 1 Giga» και της ανατέθηκε από την ιταλική κυβέρνηση η ανάπτυξη σε οκτώ επαρχίες.

Οι δύο εταιρείες πέτυχαν ένα σημαντικό ορόσημο ολοκληρώνοντας τις δοκιμές πεδίου σε έναν από τους εμπορικούς χώρους του Open Fiber στην Απουλία της Νότιας Ιταλίας.

Το WiBAS G5 dual-BS hub και τα τερματικά G5 GigaConnect που λειτουργούν στα 28 GHz επέδειξαν εξαιρετικά αποτελέσματα απόδοσης, αποδίδοντας 1 Gbps σε απόσταση 5 χλμ.

Η τεχνολογία FWA επιτρέπει μοναδικά την ταχεία ανάπτυξη σε περιοχές με ελάχιστη τηλεπικοινωνιακή υποδομή και οι πλατφόρμες WiBAS™ G5 dual-BS και WiBAS™ G5 GigaConnect στα 28 GHz της Intracom Telecom ξεχωρίζουν, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν συνδεσιμότητα Gigabit σε εκτεταμένα εύρη με ποιότητα υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Οι πλατφόρμες FWA της Intracom Telecom διαθέτουν προηγμένους αλγόριθμους για δυναμική κατανομή χωρητικότητας, μεγιστοποιώντας τις ταυτόχρονες συνδέσεις συνδρομητών και αυτοματισμούς για να επιταχύνουν την εγκατάσταση τερματικού και την παροχή υπηρεσιών.

Η οικογένεια προϊόντων WiBAS™ G5 μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί ακόμα και σε δύσκολα εδάφη.

Ο κ. Kartlos Edilashvili, διευθύνων σύμβουλος της Intracom Telecom, δήλωσε ενθουσιασμένος που η Intracom Telecom συμμετέχει στη φιλόδοξη πρωτοβουλία της Open Fiber να παρέχει συνδεσιμότητα Gigabit στους κατοίκους της Ιταλίας, ιδιαίτερα σε αυτούς που βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές.

Τόνισε τον κρίσιμο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο κ. Edilashvili είναι πεπεισμένος ότι η συνεργασία με την Open Fiber θα αποτελέσει παράδειγμα για άλλους οργανισμούς προκειμένου να ακολουθήσουν και να συμπεριλάβουν τεχνολογίες FWA στη στρατηγική επέκτασης του δικτύου τους, συμβάλλοντας ουσιαστικά και σύντομα στην υλοποίηση της σχετικής οδηγίας της ΕΕ.

Έχοντας προμηθεύσει και υποστηρίξει δίκτυα στην Ιταλία από το 2014, η Intracom Telecom εξειδικεύεται στα δίκτυα υπερ-ευζωνικής σύνδεσης για οικιακούς συνδρομητές σε αγροτικές περιοχές.

Η οικογένεια προϊόντων σταθερής ασύρματης πρόσβασης WiBAS™ λειτουργεί ήδη παγκοσμίως με περισσότερα από 50 δίκτυα, εκ των οποίων τα 10 στην Ιταλία επιδεικνύοντας εξαιρετική απόδοση και αξιοπιστία.

To άρθρο Intracom Telecom – Open Fiber: Το πρώτο εμπορικό δίκτυο FWA στον κόσμο για Gigabit στο σπίτι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button