ΕνημέρωσηΠολιτική

36χρονη έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης με σχοινί στον Πύργο του Άιφελ – Galaksias Portal News

Η Γαλλίδα Aνούκ Γκαρνιέ σκαρφάλωσε 110 μέτρα σε 18 λεπτά και κατέρριψε νέο ρεκόρ, κατορθώνοντας να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη μονάδων και δράσεων κατά του καρκίνου.

«Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Είναι μαγικό», είπε η Γκαρνιέ αφού σκαρφάλωσε στο σχοινί που κρεμόταν ελεύθερο για να φτάσει στο ρεκόρ δύο λεπτά πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. «Αν υπήρχε ένα πράγμα που δεν αμφισβήτησα ποτέ, ήταν ότι θα το έκανα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στον δρόμο προς αυτόν το ρεκόρ. Ο καιρός δεν ήταν πάντα σύμμαχός μου και έπρεπε να συντονίσουμε τις ατζέντες όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό το μνημειώδες έργο. Αλλά δεν έπαψα ποτέ να το πιστεύω. Η ικανοποίηση και η χαρά που αντλώ από αυτό σήμερα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Είναι ένα τρελό όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Η Γκαρνιέ κατέχει πλέον το ρεκόρ για την υψηλότερη ανάβαση και την υψηλότερη ανάβαση από γυναίκα. Ξεκίνησε την αναρρίχηση με σχοινί το 2022 αφού κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου μετ’εμποδίων για την ηλικιακή της κατηγορία και έψαχνε για μια νέα πρόκληση. Είπε ότι εμπνεύστηκε από την επιτυχία της Στινσγκάαρντ.

«Είπα στον εαυτό μου: 26 μέτρα δεν είναι τόσο μακριά, σε ποιο μνημείο θα μπορούσα να ανέβω;» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Πρόσθεσε επίσης ότι προετοιμαζόταν επί ένα χρόνο για την πρόκληση της Τετάρτης και ήταν χαρούμενη που είδε την οικογένειά της καθώς κατέβαινε. «Ήταν τόσο όμορφο να τους βλέπω τόσο περήφανους. Είναι αυτοί που μου ενστάλαξαν αυτή την πειθαρχία του αθλητισμού, να δίνω πάντα τον καλύτερό σου εαυτό, να προσπαθώ πάντα για την τελειότητα. Χάρη σε αυτούς μπορώ να κάνω εξαιρετικά πράγματα σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ορειβάτισσα είπε ότι ήθελε επίσης να συγκεντρώσει χρήματα για το League Against Cancer αφού η μητέρα της διαγνώστηκε με την ασθένεια. «Την είδα να αγωνίζεται τόσο πολύ. Ήθελα να κάνω τη δική μου συνεισφορά», είπε η Γκαρνιέ.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button