Τρόπος Ζωής

Συναυλία του Μίνου Μάτσα στο Μέγαρο Μουσικής την Πέμπτη 7 Μαρτίου – Galaksias Portal News

«Με μία Ιστορία» έχει τίτλο η συναυλία του βραβευμένου συνθέτη Μίνου Μάτσα, ο οποίος παρουσιάζει τη συμφωνική του μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας. Συμμετέχει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Η κινηματογραφική μουσική του Μίνου Μάτσα, ο οποίος απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Μουσικής για τα soundtracks των ταινιών «Eduart» (2006) και «Σκλάβοι στα δεσμά τους» (2008), έχει παρουσιαστεί στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, στο Alice Tully Hall, στο Lincoln Center, ανάμεσα σε σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Ρότα, o Μορικόνε και ο Πιατσόλα. Στη συναυλία της 7ης Μαρτίου στο Μέγαρο, ο αγαπημένος συνθέτης ξετυλίγει τον μουσικό μίτο που συνδέει όλες τις γυναικείες προσωπικότητες των έργων του «με μια ιστορία».

«Με μια ιστορία που ήθελα από μικρός να αφηγούμαι με τη μουσική μου. Με μια ιστορία για την κάθε γυναίκα που αναδύεται μέσα από τα έργα του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ο ακροατής μπορεί να ταξιδέψει, να ονειρευτεί και εντέλει να φτιάξει τη δική του ιστορία. Αυτή είναι άλλωστε η μαγεία της μουσικής: ανοίγει τα φτερά της και αποκτά δική της ζωή ξεφεύγοντας από τις εικόνες που τη γέννησαν. Ευτυχία ‒η χειραφετημένη γυναίκα-ποιήτρια του λαϊκού μας τραγουδιού, Ελένη ‒η σύντροφος και μούσα του Καζαντζάκη, Μεγάλη Αικατερίνη ‒η εμβληματική γυναικεία μορφή στην εξουσία, Πέτρα Φόν Καντ ‒η δαιμόνια και αινιγματική φιγούρα του Φασμπίντερ, είναι μερικά από τα πορτρέτα γυναικών που είχα την τύχη να ζωγραφίσω μουσικά, τα τελευταία χρόνια» σημειώνει ο συνθέτης.

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Γιάννης Γκίκας, τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Σταύρος Τσακίρης, τον σχεδιασμό φωτισμών η Χριστίνα Θανάσουλα και τα βίντεο ο Ανδρέας Κουρελάς. Συμμετέχουν οι σολίστ Τάκης Βασιλείου (παραδοσιακά κρουστά), Χρήστος Ζερμπίνος (ακορντεόν), Γιώργος Μάτσικας (μαντολίνο, λάφτα), Πάρις Περισυνάκης (κρητική λύρα).

Τιμές εισιτηρίων: από 15 έως 80 ευρώ. Πληροφορίες : http://www.megaron.gr

To άρθρο Ημέρα της Γυναίκας: Συναυλία του Μίνου Μάτσα στο Μέγαρο Μουσικής την Πέμπτη 7 Μαρτίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button