ΕνημέρωσηΠολιτική

«Θα πω στους βουλευτές μου να συμπεριφερθούν ως νομοθετικό σώμα και όχι ως σχολιαστές» – Galaksias Portal News

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επιστολική ψήφο, στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και στις ευρωεκλογές. 

Αναφερόμενος στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε πως θα συζητηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα και σχολίασε το γεγονός της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και όταν έρχονται τέτοια θέματα χωρίς προετοιμασία, αυτό δίνει τροφή στα άκρα. Δήλωσε ότι θα έπρεπε να έρθει το θέμα αυτό για ανοιχτή συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές για να το κατανοήσει καλύτερα η κοινωνία.

«Να γίνει μία ώριμη συζήτηση με την κοινωνία, αλλά ήρθε χτες και ψηφίζεται σε έξι μέρες, πριν συζητούσαμε περί ανέμων και υδάτων. Αύριο θα πω στους βουλευτές μου να συμπεριφερθούν ως νομοθετικό σώμα και όχι ως σχολιαστές. Δεν θα επιβάλλω κομματική πειθαρχία».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τη στάση της εκκλησίας, είπε ότι έχει την άποψή της, αλλά η Βουλή νομοθετεί.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να φτιάξει ένα κόμμα που θα αντιπαρατίθεται με τα άκρα και όχι με την κεντροαριστερά. Εγώ πιστεύω ότι στη χώρα πρέπει να έχει ένα πολιτικό σύστημα με σταθερή και ισχυρή κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, ώστε να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Η επιστολική ψήφος

Ως προς το θέμα της επιστολικής ψήφου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επισήμανε ότι δεν έχει ξανασυμβεί να θέλει μία κυβέρνηση να αλλάξει εκλογικό νόμο με μία τροπολογία. Για το λόγο αυτό, ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι θετικό, καταψήφισε. Δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βιωματική σχέση με τον απόδημο ελληνισμό, γιατί ιδρύθηκε από αυτούς τους ανθρώπους. «Λέγαμε επιστολική ψήφος στο εσωτερικό για όσους έχουν κωλύματα για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και όχι καθολικά. Η τροπολογία ήταν εκπρόθεσμη και αυτό περιφρονεί τον κοινοβουλευτισμό και τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δείξαμε συναίνεση, αλλά αυτό σημαίνει μιλάμε λογικά και είμαστε αξιόπιστοι. Είναι αξιόπιστη η υπουργός και το κόμμα που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ;», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι δε μειώνεται η αποχή με τεχνικά μέσα, αλλά αντιμετωπίζεται με αξιοπιστία.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα Τέμπη

Συνέχισε λέγοντας πως υπάρχει συγκάλυψη σκανδάλων σε θέματα όπως οι υποκλοπές και το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και συμπλήρωσε: «Θα είχαν σωθεί άνθρωποι, αν είχαμε τηλεδιοίκηση».

Ως προς την αγωγή του κ. Δημητριάδη, αναρωτήθηκε ότι όταν κάποιος επιχειρεί να κυνηγήσει τους δημοσιογράφους και την ερευνητική δημοσιογραφία, τότε ο ίδιος τι έπρεπε να κάνει για τις κατηγορίες που δέχτηκε από ομάδες ψέματος, για να προσθέσει ότι αντιμετώπισε θεσμικά την υπόθεση. Μία ισχυρή κεντροαριστερά έχει το κύρος και την αξιοπρέπεια να αγωνιά για ένα κράτος δικαίου.

Οι Ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επερχόμενες ευρωεκλογές, τόνισε για το ΠΑΣΟΚ πως «δεν υπάρχει ταβάνι στην προσπάθεια που κάνουμε. Θα πάμε καλά και αμέσως μετά θα πάμε ακόμα καλύτερα, οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν μέσα σε μερικούς μήνες». Προανήγγειλε το άνοιγμα προγραμματικής συζήτησης για να δημιουργηθούν συγκλίσεις. «Οι προτεραιότητες που θα θέσουμε θα δείχνουν και τις προτεραιότητες για τη χώρα και θα δίνουν λύσεις στην καθημερινή ζωή».

Οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Για τη συζήτηση στο ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις για μετακίνηση στο χώρο της κεντροαριστεράς, δήλωσε ότι «τα κόμματα δεν είναι βαλιτσάκια για να μεταφέρονται και το κόμμα των ευρωπαίων σοσιαλιστών είναι το ΠΑΣΟΚ».

«Αντιμετώπισα τον κ. Κασσελάκη με σεβασμό και ευγένεια», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για να συμπληρώσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπραξε το ίδιο και διάλεξε το δικό του δρόμο».

Τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Για το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε ότι «είμαστε θετικοί, αλλά με ποιότητα σπουδών και περιφερειακή ανάπτυξη να μην είναι όλα στην Αθήνα. Άλλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, άλλο μη κρατικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο. Ότι και αν πούμε ό,τι και αν στηρίξουμε η προτεραιότητά μας είναι η στήριξη του δημοσίου πανεπιστημίου», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η ακρίβεια

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το θέμα της ακρίβειας είπε πως «η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα, πάρα πολύ αργά», αναφέροντας το θέμα των χρεώσεων που επέβαλαν οι τράπεζες και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα ενέργειας, στους ελέγχους στα σούπερ μάρκετ και στο βρεφικό γάλα και τόνισε ότι, αν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, δεν θα έλεγε -όπως η κυβέρνηση- ότι η αγορά αυτορυθμίζεται, αντίθετα ρέπει προς την κερδοσκοπία. «Ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ και της επιτροπής ανταγωνισμού, ενιαία αρχή καταναλωτών είναι κάποιες από τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν, αλλά και ο ΦΠΑ στα βασικά να πέσει. Η αγορά είναι αρρύθμιστη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Να καταργηθεί η golden visa»

Μιλώντας για το ζήτημα της στέγης και ειδικά για τα νέα ζευγάρια ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως πολύ νωρίς είχε σηκώσει και ως ευρωβουλευτής αυτό το θέμα. Ως προς την golden visa σχολίασε πως αρχικά είχε θετικά αποτελέσματα, αλλά εξελίχθηκε σε αφελληνισμό και έφερε αρνητικά αποτελέσματα και πρέπει αρχικά να παγώσει και ακολούθως να καταργηθεί. «Απαιτείται πρόγραμμα κατοικιών σε ένα κοινωνικό κράτος, κίνητρα να ανοίξουν κλειστά σπίτια και να κατασκευαστούν νεόδμητα, δεν είναι εφευρέσεις της εποχής, αλλά παραδοσιακές επιλογές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και δίχτυ κοινωνική προστασίας».

To άρθρο Ανδρουλάκης για ομόφυλα ζευγάρια: «Θα πω στους βουλευτές μου να συμπεριφερθούν ως νομοθετικό σώμα και όχι ως σχολιαστές» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button