Επικαιρότητα

Ανησυχία για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και στην Κρήτη – Κάθε δύο μέρες χάνεται ένας εργαζόμενος πανελλαδικά (vid)

ακρόαση άρθρου

Ανησυχία για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και στην Κρήτη – Κάθε δύο μέρες χάνεται ένας εργαζόμενος πανελλαδικά (vid)

Το 2023 στην Ελλάδα καταγράφηκαν 179 νεκροί και 287 τραυματίες από εργατικά ατυχήματα

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν στη χώρα μας τα εργατικά δυστυχήματα, καθώς κάθε δύο ημέρες ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του.

Η αύξηση ήταν ραγδαία το 2023, με 179 νεκρούς και 287 σοβαρά τραυματίες, ενώ σε σύγκριση με το 2022 τα εργατικά δυστυχήματα υπερδιπλασιάστηκαν.

Σε επίπεδο Ανατολικής Κρήτης, το 2023 τα εργατικά ατυχήματα ήταν 584 από 562 το 2022. Σε ό,τι αφορά τα θανατηφόρα, ευτυχώς δεν υπήρξε περιστατικό το 2023, ενώ αντιθέτως το 2022 είχαμε 3.

Ο μαύρος απολογισμός των εργατικών δυστυχημάτων σε επίπεδο χώρας αναδεικνύει τις αδυναμίες που υπάρχουν σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, ενώ όπως εκτιμάται ένα μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων δεν δηλώνεται στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Τη λήψη δραστικών μέτρων από την κυβέρνηση όπως και τη στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας ζητούν Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και Συνδικάτα εργαζομένων με φόντο την εντατικοποίηση της εργασίας αλλά και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button