ΕνημέρωσηΠολιτική

Στο εδώλιο για δεύτερη φορά οι υπεύθυνοι ψυχιατρικής κλινικής για ασθενή που κάηκε από τσιγάρο – Galaksias Portal News

«Το κάπνισμα επιτρέπεται και είναι ανεξέλεγκτο στις ψυχιατρικές κλινικές».

Αυτό ήταν το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου, από την οποία αθωώθηκαν οι υπεύθυνοι ψυχιατρικής κλινικής στα Τρίκαλα για τον θάνατο τροφίμου, ηλικίας 54 ετών, που προκλήθηκε από τσιγάρο, το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άτυχος άντρας άρπαξε φωτιά, εξαιτίας του τσιγάρου, που κάπνιζε εντός της κλινικής και χωρίς κανείς να του το έχει απαγορεύσει.

Απανθρακώθηκε και μάλιστα οι κατηγορούμενοι στην πρώτη δίκη ισχυρίστηκαν ότι έριξαν νερό στον τρόφιμο  με το… λάστιχο , αλλά αυτό δε μπόρεσε να τον «σβήσει».

Επιπλέον, στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης αναφερόταν ότι δικαιολογημένα δεν υπήρχαν μέτρα πυρόσβεσης στους κοινόχρηστους χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικαιολογημένη απουσία -όπως αναφέρονταν- ήταν γιατί επιτρεπόταν το κάπνισμα στους τρόφιμους και από τον καπνό θα ενεργοποιούνταν οι μηχανισμοί πυρόσβεσης, μέσω των αισθητήρων.

Με λίγα λόγια, η ψυχιατρική κλινική είχε μετατραπεί σε «τεκέ» και κανείς δεν είχε σκεφτεί ότι το να καπνίζουν οι τρόφιμοι ήταν άκρως επικίνδυνο.

Ο Εισαγγελέας Εφετών διάβασε το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης και άσκησε έφεση με τη δίκη να έχει ξεκινήσει ήδη στο Εφετείο της Λάρισας.

Οι υπεύθυνοι της ψυχιατρικής κλινικής κάθονται και πάλι στο εδώλιο, ως κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button