ΕκπαίδευσηΕνημέρωση

Το Συντονιστικό Μαθητών Αττικής δέχθηκε στο γραφείο της η υπουργός Παιδείας

Αντιπροσωπεία μαθητών Λυκείων της Αττικής ,του γνωστού Συντονιστικού Μαθητών, δέχθηκε στο γραφείο της σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας “η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήσαμε όλα όσα τους απασχολούν και αποσαφηνίσαμε ότι είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι για διάλογο με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας”.

Υποδεχτήκαμε, πρόσθεσε η Ν. Κεραμέως, με χαρά σήμερα στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μαθητές Λυκείου που εκπροσώπησαν συμμαθητές τους από σχολεία της Αττικής, για να συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσωπικό καθαριότητας, χρήση μάσκας στο σχολείο.

Τους ενημερώσαμε, σημείωσε η υπουργός,  για τις εξελίξεις σε όλα τα ζητήματα που έθεσαν: ότι έχουμε προσλάβει περισσότερο και νωρίτερα από όλα τα τελευταία χρόνια εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό που ξεπερνά τις 49.200, ότι έχουν εξασφαλισθεί πολύ μεγαλύτερα κονδύλια από πέρυσι για καθαρισμό σχολείων, ότι τα μέτρα που μας υπέδειξαν οι ειδικοί τηρούνται σχολαστικά, με αποτέλεσμα τα μέχρι σήμερα πολύ χαμηλά κρούσματα στις σχολικές μονάδες. 

Οι μαθητές

«Μετά από έναν μήνα πολύμορφων κινητοποιήσεων, όπου έγιναν όλες οι συλλογικές διεκδικήσεις, συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων, μετά από ένα μήνα που διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στην υγεία και τη μόρφωση, καταλήξαμε να μας δεχτεί το Υπουργείο και να κάνουμε έναν διάλογο, όπως ήθελε υποτίθεται η κα Κεραμέως», δήλωσε ο Ξάνθος Γερμανάκος μαθητής ,μέλος της Συντονιστικής και πρόσθεσε:“Η υπουργός δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα για περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και άλλα μέτρα που θα εξασφαλίσουν πως τα σχολεία τους θα είναι ανοιχτά και ασφαλή μέσα στην πανδημία «Επειδή πήραμε στοιχεία για τα προβλήματά μας, αυτό δεν σημαίνει ότι από αύριο όλα θα είναι καλά στα σχολεία».

Όπως ξεκαθάρισαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω και από αύριο ξεκινούν συνελεύσεις των Συντονιστικών, προκειμένου να καθοριστεί η συνέχιση των πολύμορφων κινητοποιήσεων.


Πηγή

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker