ΕνημέρωσηΟικονομία

Το «τρίπτυχο» της ακαδημαϊκής αριστείας που οφείλει να γνωρίζει κάθε σπουδαστής

Η ακαδημαϊκή αριστεία μάλλον, σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους.

Για κάποιους μπορεί να είναι αποκλειστικά η απόκτηση υψηλών βαθμών στα μαθήματα τα οποία διδάσκονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Για άλλους, το να λάβουν τις γνώσεις και αναπτύξουν τις ικανότητες εκείνες, οι οποίες θα τους εξελίξουν σε προσωπικό, ακαδημαϊκό και (μετέπειτα) επαγγελματικά επίπεδο.

Δίνοντας έμφαση στη δεύτερη άποψη, καθώς είναι πιο κοντά στην ουσία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην ακαδημαϊκή αριστεία και, αν και θα έπρεπε, δεν είναι πάντα αυτονόητες.

#1 Σπουδές υψηλού επιπέδου

Η επιλογή ενός εκπαιδευτικού οργανισμού με τμήματα και προπτυχιακά, αλλά και μεταπτυχιακά, προγράμματα σπουδών, τα οποία καλύπτουν τις επιχειρησιακές ανάγκες της εποχής μας είναι κομβική για την πορεία ενός σπουδαστή αλλά και το επαγγελματικό του μέλλον. Φυσικά, οι διδάσκοντες οφείλουν να είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες ακαδημαϊκοί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το BCA College, ο παλαιότερος ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος προσφέρει σπουδές που «αγκαλιάζουν» μία ευρεία γκάμα κλάδων: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Ξενοδοχειακά, Τουριστικά, Ψυχολογία, Παιδαγωγικά και Πληροφορική. Το ελληνικό παράρτημα του University of West London προσφέρει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές υψηλού επιπέδου με βρετανικούς τίτλους σπουδών, οι οποίοι χορηγούνται από το University of West London, και είναι ακριβώς οι ίδιοι τίτλοι τους οποίους λαμβάνουν και οι φοιτητές που σπουδάζουν στο Λονδίνο.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί πως η ακαδημαϊκή αριστεία επιτυγχάνεται και μέσα από τη διασύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας, καθώς επιτρέπει στους σπουδαστές να προσεγγίσουν, από το πρώτο κιόλας έτος, μεγάλες ιδιωτικές -ελληνικές και πολυεθνικές- επιχειρήσεις μέσω της πρακτικής άσκησης. Επίσης, το BCA College βοηθάει τους σπουδαστές να συνειδητοποιήσουν τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους, χάρη στο Career Office, τα εργαστήρια και σεμινάρια τα οποία διοργανώνει, καθώς και το Career Fair και τα Career Days.

#2 Κατάλληλες κτηριακές υποδομές

Ο χώρος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Και αυτό γιατί, ανάλογα με το πώς είναι διαμορφωμένος και εξοπλισμένος, μπορεί να ενθαρρύνει ή να αποθαρρύνει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ένα «μπλε», βιοκλιματικό κτήριο έκτασης 4.100 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο σχεδιάστηκε από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα, Αλέξανδρου Τομπάζη, το οποίο ανακαινίστηκε ολόκληρο εσωτερικά από τον -επίσης γνωστό- αρχιτέκτονα Θανάση Χοχλιδάκη ανήκει στην πρώτη περίπτωση. Άνετοι και αισθητικά ευχάριστοι χώροι για μαθήματα, εργασίες, διαλέξεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πολιτισμό, αλλά και αναψυχή και κοινωνικές δραστηριότητες, καθώς και προηγμένος υλικοτεχνικός εξοπλισμός: Αυτά είναι δύο στοιχεία που προωθούν την ακαδημαϊκή αριστεία.

Το City Campus του BCA College είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και προσφέρει στους φοιτητές μία εμπειρία σπουδών ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε ό,τι αφορά τόσο στη διδασκαλία όσο και γενικότερα στον -δημιουργικό και ευχάριστο- χρόνο τον οποίο περνούν στο κολλέγιο.

Picture8.jpg

#3 Προσανατολισμός προς τα «έξω»

Η εξωστρέφεια ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος δίνει αξία στο περιεχόμενο των σπουδών, άρα και στους φοιτητές. Πόσο μάλλον όταν διευκολύνει τη συνεργασία και την αμοιβαία ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας με άλλα ιδρύματα.

Το BCA College χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια καθώς χαίρει της αναγνώρισης και της σύναψης συνεργασιών με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού. Το Hellenic Institute of Maritime Studies (HIMS), το οποίο στεγάζεται στο University of West London, φέρει την «υπογραφή» του BCA College και προσφέρει μία ευρεία γκάμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων -συγκεκριμένα, Ναυτιλιακά, Χρηματοοικονομικά, Ναυτιλιακή Μηχανική, Logistics, Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Ναυτιλιακή Κυβερνοασφάλεια και Ναυτικό Δίκαιο. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως πρόκειται για την πρώτη ελληνοβρετανική εκπαιδευτική συνεργασία μέσω της οποίας η χώρα μας εξάγει ακαδημαϊκή τεχνογνωσία στο εξωτερικό.

Picture9.jpg

Χάρη στο Greek Institute of Maritime Education (GIME), το BCA College μπορεί να προσφέρει online ναυτιλιακά προγράμματα (Bachelor και Master) με συνεργασίες και παραρτήματα σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Φιλιππίνες, την Ινδία, την Ινδονησία και τη Νότιο Αφρική. Εκτός των παραπάνω, συνεργάζεται με την Ιταλική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Fondazione Accademia Italiana della Marina Mercantile), τις ελβετικές σχολές Glion και Les Roches, οι οποίες βρίσκονται μέσα στα πέντε καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και το University of Catania μέσα από το πρωτοποριακό Master in Mediterranean Archaeology and Cultural Tourism. Τέλος, μαζί με τη Sherpa Society και τον Vincent Cider, βρίσκεται πίσω από την AI Academy for Marketers, η οποία με τη σειρά της παρέχει online σεμινάρια για το ΑΙ και την πληροφορική.

Είναι, λοιπόν, φανερό πως η ακαδημαϊκή αριστεία δεν είναι «άπιαστο όνειρο». Το αντίθετο, είναι εφικτή χάρη στο BCA College, το οποίο εδώ και 53 χρόνια συνδυάζει την ποιότητα, την εξωστρέφεια και τις προοπτικές της βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τη ζωή στην Ελλάδα, με στόχο να εδραιωθεί ως το πιο έγκυρο ίδρυμα δια ζώσης και online προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button