Υγεία & Διατροφή

H GSK Ελλάδος υλοποίησε την εθελοντική πρωτοβουλία “Together Days 2024″, στηρίζοντας τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Πιστή στη δέσμευσή της να επιφέρει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία που επιχειρεί, η GSK Ελλάδος υλοποίησε την εθελοντική πρωτοβουλία “Together Days”, στο πλαίσιο της οποίας περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι της εταιρείας ένωσαν τις δυνάμεις τους, με τους εθελοντές της ΑΜΚΕ Humanity Greece, για την ανακατασκευή του νηπιαγωγείου του Αρμενίου Λάρισας, οι υποδομές του οποίου υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Οι εθελοντές της GSK Ελλάδος με θετική ενέργεια και προσήλωση συμμετείχαν στην ανακατασκευή, με δράσεις οι οποίες περιελάμβαναν τον καθαρισμό και το βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, τη διενέργεια γενικών επισκευών, και τη κατασκευή παιδικής δανειστικής βιβλιοθήκης. Επιπροσθέτως, προχώρησαν στην τοποθέτηση σύνθετου χλοοτάπητα, την συντήρηση και αναδιαμόρφωση της παιδικής χαράς μέσω της συναρμολόγησης και εγκατάστασης νέων παιχνιδιών και οργάνων,  προσέφεραν νέο σχολικό εξοπλισμό στις 2 αίθουσες διδασκαλίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και εικαστικές παρεμβάσεις από καλλιτέχνες του Art Hub Athens.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση αυτή, η οποία προέκυψε μετά από προσεκτική χαρτογράφηση των αναγκών της πληγείσας περιοχής της Θεσσαλίας από το Humanity Greeceέρχεται σε συνέχεια του πρώτου κύματος προσφοράς της εταιρείας τον Σεπτέμβριο του 2023, οπότε και η GSK Ελλάδος ανταποκρίθηκε άμεσα στις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, προχωρώντας στην έκτακτη συλλογή, μέσω των εργαζομένων της, και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Ο κ. Antonino Biroccio, VP & General Manager της GSK Ελλάδος, ανέφερε σχετικά: «Στην GSK Ελλάδος, πιστεύουμε στη δύναμη της συλλογικής δράσης και στο αντίκτυπο που αυτή δύναται να έχει όταν οι άνθρωποι ενώνονται για έναν καλό σκοπό. Για τον λόγο αυτό, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα η έμπρακτη υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών», σχολιάζοντας στην συνέχεια: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους ανθρώπους της GSK για την θετική τους διάθεση και αφοσίωση για την πραγματοποίηση αυτού του απτού αποτελέσματος για τα παιδιά, καθώς και την Humanity Greece για την άρτια συνεργασία και το αξιέπαινο έργο τους».

Παράλληλα, η κα Βασίλεια Παπαγιαννοπούλου, Government Affairs & Market Access Director της GSK Ελλάδος τόνισε: «Η πρωτοβουλία “Together Days” αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας μας για την κοινωνική ευημερία και επισημαίνει τη δύναμη της συλλογικής δράσης. Είμαστε υπερήφανοι για την εν γένει προσφορά μας στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και για την ανακατασκευή του τοπικού νηπιαγωγείου του Αρμενίου Λάρισας, φιλοδοξώντας αυτή να συμβάλει ουσιαστικά στην βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας των παιδιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Γεωργία Παράσχου, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Humanity Greece, δήλωσε: «Η Δημόσια Παιδεία είναι ύψιστο αγαθό μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel & Elias έχουν επιφέρει σοβαρά προβλήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας. Τόσο οι εθελοντές, όσο η τοπική κοινωνία, ευχαριστούμε θερμά για τη γενναιόδωρη υποστήριξη της GSK Ελλάδος και την συμβολή των εργαζομένων της σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό. Αυτή η συνέργεια όχι μόνο μας βοήθησε να αποκαταστήσουμε το νηπιαγωγείο σε άριστη κατάσταση, αλλά προσφέρει και μια πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία για τα παιδιά και την κοινότητα του Αρμενίου».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button