Επικαιρότητα

«Συνένοχος όποιος χειροκρότησε τον Καραμανλή» – Ξεσπά μητέρα θύματος (vid) – Galaksias.com

Απελπισμένη και εξοργισμένη με τους βουλευτές της ΝΔ που χειροκρότησαν τον Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή δήλωσε η μητέρα της Κλαούντια, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή και το χειροκρότημα στον Κώστα Καραμανλή, αλλά και για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη.

Για τη δικαίωση που ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών μίλησε η μητέρα της 20χρονης Κλαούντια, κ. Άλμα Λάττα.

«Είναι άνθρωποι αυτοί; Κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια; Δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα τα καταφέρουμε να δικαιωθούμε. Απελπίστηκα με αυτό που έγινε στην Βουλή. Την ομιλία του Κώστα Καραμανλή την εξέλαβα όπως όλοι. Όχι μόνο αυτός, γιατί αυτός καλά κάνει, μα και οι άλλοι που ήταν καθιστοί και χειροκροτούσαν και γελούσαν κάποιοι άλλοι, είναι συνένοχοι όλοι. Δεν είναι ένας, είναι όλοι. Εξοργίστηκα πάρα πολύ με αυτή την εικόνα, και μετά θα φταίμε εμείς που θα βγούμε από τα όριά μας. προσβάλλει την μνήμη των παιδιών μας. τι κοροϊδία είναι αυτά που κάνουν απέναντι στον πολίτη που τους πληρώνει; Δεν έχουν παιδιά, εγγόνια; Περιμέναμε ότι θα την δώσει από μόνος του την βουλευτική ασυλία. Όλοι έτσι είχαμε την αίσθηση. Όχι μόνο δεν την έδωσε, αλλά δεν φταίει και σε τίποτα. Δεν ευθύνεται για κάτι», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε η κ. Λάττα: «Πού να γίνει τηλεδιοίκηση τώρα, στη Λάρισα χρειάστηκε μόνο 3 μήνες και με λιγότερα χρήματα. Οι μανούλες δεν ήξεραν καν τι γινόταν με τα τρένα – δεν θα είχαν είχαμε βάλει τα παιδιά μας σε αυτά τα καταραμένα τρένα».

«”Μαμά θα γίνω διάσημη”», μου έλεγε. Και έγινε διάσημη με τον θάνατό της. Και αυτός, γιατί είμαι μάνα και το πιστεύω, στο τέλος θα πληρώσει. Ή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ή με το ζόρι, θα τον βάλουμε στο σκαμνί και θα μπει φυλακή. Δεν γλιτώνει από την οργή της μανούλας. Ήταν τόσα παιδιά. Τόσα όνειρα, τους κάψανε τα όνειρα. Ένα λουλούδι γεμάτο ζωή η κόρη μου. Πόσο όμορφη! Και τώρα πού είναι; Μας βλέπει από ψηλά. Και εμείς εδώ οι μανούλες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Με τα θηρία που είναι εκεί στη Βουλή. Φώναξα δικαιοσύνη εδώ, στη Λάρισα. Δεν ζητάμε κάτι παράνομο, το καθήκον τους να κάνουν», σημείωσε η μητέρα της Κλαούντια.

«Ο άνθρωπος εκείνη την μέρα έπινε…»
 

Η κ. Λάττα αναφέρθηκε στην απόδοση δικαιοσύνης και στην ενδεχόμενη συγκάλυψη.

«Προσπαθούν να το ρίξουν στο ανθρώπινο λάθος. Το ανθρώπινο λάθος ναι υπάρχει, όμως για να γλιτώσει κάνεις το ανθρώπινο λάθος, έχεις συστήματα ασφαλείας, ό,τι και αν γίνει, υπάρχουν αντικλείδια, φανάρια, τηλεδιοίκηση που βλέπεις τα πάντα και αποφεύγεις το ανθρώπινο λάθος. Ο άνθρωπος εκείνη την μέρα έπινε. Υπάρχουν μάρτυρες, στο δικαστήριο θα βγουν όλα αυτά. Υπάρχουν μάρτυρες που έπιναν και γλεντούσαν στον ΟΣΕ. Εγώ ήμουν μέχρι Πέμπτη, Παρασκευή, κάθε λεπτό, εκεί στους γερανούς μήπως βρω το παιδί μου, ματωμένο, τραυματισμένο, όχι πεθαμένο. Και δεν υπήρχαν καν τσιμέντα. Οι γερανοί δούλευαν με κάτι τακάκια ξύλινα για να βγάλουν τα βαγόνια. Πώς ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι έριξαν τσιμέντα για να δουλεύουν οι γερανοί;», τόνισε.

«Δεν είναι μόνο το μπάζωμα, ήρθαν 100 φορτηγά πήραν χώματα, 40 πόντους πάνω έσκαβαν. Υπήρχε και η Πυροσβεστική και άλλα άτομα. Άλλα 10 φορτηγά ήταν παρόντα όταν έφευγα τα φορτηγά από το σημείο. Ένας κατέγραφε τα φορτηγά, ο άλλος κοιτούσε με drone και άλλα 3-4 άτομα από Περιφέρεια και Πυροσβεστική», συνέχισε.

Τέλος υπογράμμισε πως «της Περιφέρειας ήταν σίγουρα 2-3 άτομα και από την ΠΟΥ. Εγώ τον Κώστα Αγοραστό τον ξέρω χρόνια. Τον βάλανε. Πήρε εντολές και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Να πει τα ονόματα που πήρε εντολή».

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button