ΑθλητικάΕνημέρωση

Το όνομα του Χάρισον Φορντ δόθηκε σε νέο είδος φιδιού – Galaksias Portal News

Ένα νέο είδος φιδιού που βρέθηκε στο Εθνικό Πάρκο Otishi του Περού ονομάστηκε Tachymenoides harrisonfordi για να τιμήσει την περιβαλλοντική δράση του ηθοποιού. Ο Φορντ είναι ο αντιπρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Conservation International και κάνει συχνά εκστρατείες για περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Το φίδι είναι το τρίτο είδος ζώου που παίρνει το όνομά του από τον Φορντ, μετά το μυρμήγκι Pheidole harrisonfordi και την αράχνη Caledonia harrisonfordi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 81χρονος ηθοποιός αστειευόμενος δήλωσε «Αυτοί οι επιστήμονες συνεχίζουν να ονομάζουν τα πλάσματα με το όνομά μου, αλλά είναι πάντα αυτά που τρομάζουν τα παιδιά. Δεν καταλαβαίνω. Περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας σταυροβελονιά. Τραγουδάω νανουρίσματα στα φυτά βασιλικού μου, για να μην φοβούνται τη νύχτα».

Το φίδι έχει μήκος περίπου 40 εκατοστά και ανοιχτό κιτρινωπό-καφέ χρώμα, μαύρες κηλίδες και μαύρη κοιλιά, ενώ δεν είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο.

Σε αντίθεση με τον χαρακτήρα του, τον Ιντιάνα Τζόουνς, ο Φορντ έχει επανειλημμένα πει ότι του αρέσουν πραγματικά τα φίδια. Με το συγκεκριμένο σημείωσε ότι βρήκε γρήγορα μία σύνδεση: «Το φίδι έχει μάτια στα οποία μπορείς να βυθιστείς και περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κάνοντας ηλιοθεραπεία δίπλα σε μια λίμνη βρόμικου νερού – πιθανότατα θα ήμασταν φίλοι στις αρχές της δεκαετίας του ’60», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Με κάθε σοβαρότητα, αυτή η ανακάλυψη μάς διδάσκει να είμαστε ταπεινοί. Είναι μια υπενθύμιση ότι υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά να μάθουμε για τον άγριο κόσμο μας – και ότι οι άνθρωποι είναι ένα μικρό μέρος μιας απίστευτα τεράστιας βιόσφαιρας. Σε αυτόν τον πλανήτη, όλες οι μοίρες είναι αλληλένδετες και αυτή τη στιγμή, ένα εκατομμύριο είδη παρασύρονται στα όρια της λήθης. Έχουμε μια υπαρξιακή εντολή να διορθώσουμε τη διαλυμένη σχέση μας με τη φύση και να προστατεύσουμε τα μέρη που συντηρούν τη ζωή».

Ο Neil Cox, διευθυντής του Conservation International, χαρακτήρισε την ανακάλυψη σημαντική. «Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν βρίσκουν τα φίδια τόσο χαριτωμένα όσο ένα χνουδωτό πάντα, αλλά ο ρόλος τους στα οικοσυστήματα είναι εξίσου σημαντικός», είπε. Εξέφρασε την ελπίδα ότι το διασκεδαστικό όνομα θα επιστήσει την προσοχή στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα ερπετά παγκοσμίως, με το ένα πέμπτο αυτών να απειλούνται με εξαφάνιση.

Πηγή: ertnews, BBC

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button