Κόσμος

Πτώμα στον Τάμεση – Ανήκει πιθανότατα στον δράστη της επίθεσης με οξύ στο Κλάπαμ – Galaksias.com

Πτώμα που βρέθηκε στον ποταμό Τάμεση της πρωτεύουσας ανήκει, όπως όλα δείχνουν, στον δράστη της επίθεσης με οξύ τον περασμένο μήνα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι ανέφερε η Αστυνομία.

Η αστυνομία ξεκίνησε να αναζητεί τον Αμπντούλ Εζέντι αφότου μια γυναίκα και οι δύο κόρες της, ηλικίας οκτώ και τριών ετών, δέχτηκαν επίθεση στις 31 Ιανουαρίου στο Κλάπαμ του νοτίου Λονδίνου–ένα «φρικτό» περιστατικό, το οποίο προκάλεσε στη μητέρα τραύματα που θα αλλάξουν την υπόλοιπη ζωή της.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, η οποία νωρίτερα αυτό τον μήνα είχε ανακοινώσει ότι με βάση το οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας ο Εζέντι θεωρείτο ότι πνίγηκε στον Τάμεση, είπε τώρα ότι ένα πτώμα βρέθηκε χθες το απόγευμα να επιπλέει κοντά στο Tower Pier και περισυνελέγη από την Μονάδα Θαλάσσιας Περιπολίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Με βάση τα χαρακτηριστικά ρούχα που φορούσε την ώρα της επίθεσης και με αντικείμενα που βρέθηκαν πάνω του, πιστεύουμε ότι βρήκαμε το πτώμα του Εζέντι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζον Σάβελ.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μετά μια αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο στα ισχυρά ρεύματα του Τάμεση, δεν είναι δυνατή οπτικώς η επίσημη ταυτοποίηση, ούτε από τα δακτυλικά αποτυπώματα. Θα συνεργαστούμε με τον ιατροδικαστή με άλλους τρόπους για να ολοκληρώσουμε την επίσημη ταυτοποίηση, όπως τα οδοντιατρικά αρχεία και ο έλεγχος DNA. Αυτό μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόν», πρόσθεσε ο Σάβελ.

Η υπόθεση είχε προσλάβει πολιτικές διαστάσεις στη Βρετανία επειδή ο Εζέντι είχε λάβει άσυλο παρότι είχε καταδικαστεί για σεξουαλικό αδίκημα. Το BBC μετέδωσε ότι καταγόταν από το Αφγανιστάν και είχε φθάσει στη Βρετανία το 2016.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την επίθεση, ενώ η 31χρονη μητέρα, θύμα της επίθεσης, νοσηλεύεται και η κατάστασή της είναι σταθερή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button