ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τις επόμενες ημέρες έρχονται στην Ελλάδα τα νέα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου ΜΗ-60 Romeo

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα τα νέα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου ΜΗ-60 Romeo τα οποία θα ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές τα συγκεκριμένα ελικόπτερα θα παραληφθούν ενώ θα γίνει και επίσημη τελετή παραλαβής παρουσία και πολιτικού προσωπικού.

Πρώτα θα παραδοθούν τρία ελικόπτερα τα οποία αγοράστηκαν τον Απρίλιο του 2021 μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ ενώ τα άλλα τέσσερα που συμπεριλαμβάνονται στην συνολική παραγγελία αναμένεται να παραδοθούν το 2025.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν στη «Ζούγκλα» πως αυτά τα ελικόπτερα αναμένεται να αναβαθμίσουν το Πολεμικό Ναυτικό, οι επιτελείς του οποίου εστιάζουν στον ταχύτερο εντοπισμό των 6 υποβρυχίων Type 214 που έχει η Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συγκεκριμένα υποβρύχια  αποτελούν απειλή ιδιαίτερα για τις παλαιότερες φρεγάτες τύπου S που διαθέτουμε.

Τα νέα ελικόπτερα μεταξύ άλλων φέρουν ραντάρ  τα οποία έχουν εξαιρετικές δυνατότητες εντοπισμού και εγκλωβισμού πολλών στόχων επιφανείας σε πολύ μεγάλες αποστάσεις ενώ τα συστήματά τους  δημιουργούν ένα «αόρατο δίχτυ» επιτήρησης στον βυθό του Αιγαίου.

H Lockheed Martin δημοσίευσε ανακοίνωση για την έλευση των ελικοπτέρων στην Ελλάδα στην οποία υπάρχουν και φωτογραφίες :

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button