Κόσμος

Αποχωρούν από τις διαπραγματεύσεις Μοσάντ και CIA – Galaksias.com

Αποχώρησαν το Σάββατο (24/3) από τις διαπραγματεύσεις που διενεργήθηκαν για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα οι επικεφαλής των αμερικανικών (CIA) και ισραηλινών (Μοσάντ) υπηρεσιών πληροφοριών, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στις χώρες τους. 

Την πληροφορία αυτή μοιράστηκε πηγή στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, που ενημέρωσε πως οι διαπραγματεύσεις αυτές «επικεντρώθηκαν στις λεπτομέρειες και σε μία αναλογία για την ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων» και διευκρινίζοντας πως οι «τεχνικές ομάδες παραμένουν στην Ντόχα».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Πέμπτη (21/3) ότι ο αρχηγός της Μοσάντ θα μετέβαινε την Παρασκευή (22/3) στην Ντόχα για να συναντηθεί με εκείνον της CIA, καθώς και με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψή σε μία εβδομάδα, έπειτα από την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μετά την αποτυχία των προσπαθειών που στόχευαν στην επίτευξη μιας συμφωνίας πριν από το Ραμαζάνι.

Αξιωματούχος της Χαμάς έκανε λόγο το Σάββατο (23/3) για «βαθιές αποκλίσεις» με το Ισραήλ στις συνομιλίες, ιδίως σχετικά με την κατάπαυση του πυρός, την επιστροφή των εκτοπισμένων και τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button