ΕνημέρωσηΟικονομία

Το Synergia Hellenic Fund επενδύει ως 6,5 εκατ. ευρώ στην Pot Pan Food Service – Galaksias Portal News

Την πρώτη επένδυση στην Ελλάδα στον κλάδο του βιομηχανικού catering από θεσμικό επενδυτή σήμανε η χρηματοδότηση του Synergia Hellenic Fund IV στην εταιρεία βιομηχανικού catering PotPan Food Service SA με την κάλυψη Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, έως ποσού 6,65 εκ. ευρώ, για παραγωγικές επενδύσεις, βάσει 5ετούς επενδυτικού πλάνου.

Το Synergia Hellenic Fund IV είναι μεταξύ των funds που διαχειρίζεται η εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών Hellenic Capital Partners (HCP) υπό την καθοδήγηση των Μαρία Σαρρή, Σπύρου Παπαδάτου και Νικόλα Γκιούρα. Η τοποθέτηση στην PotPan αποτελεί την πρώτη επένδυση στον κλάδο των έτοιμων γευμάτων από Θεσμικό Επενδυτή στην Ελλάδα και βασίστηκε σε επιχειρηματικό σχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η υλοποίηση επενδυτικών δαπανών αναβάθμισης του εξοπλισμού της εταιρείας και η πραγματοποίηση εξαγορών στον κλάδο των τροφίμων.

Η παρουσία της HCP στο εταιρικό σχήμα παρέχει τη δυνατότητα άντλησης πρόσθετων κεφαλαίων σε περιπτώσεις εξαγοράς εταιρειών. Το πρώτο στάδιο του επενδυτικού προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας με εγκατάσταση νέων τεχνολογιών παραγωγής και μηχανολογικού εξοπλισμού. Παράλληλα, αναπτύσσονται νέες παραγωγικές γραμμές και προϊόντα με την εισαγωγή τεχνολογιών ποιότητας με εφαρμογές blockchain.

Οι βασικοί μέτοχοι της PotPan, κ.κ. Ιωάννης Τουτζιαρίδης και Κωνσταντίνος Μπινιάρης θα συνεχίσουν να αποτελούν τον κορμό της μετοχικής και διοικητικής ομάδας, έχοντας και την ευθύνη εκτέλεσης του αναπτυξιακού πλάνου.

Χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το Synergia Hellenic Fund IV δημιουργήθηκε υπό την πλατφόρμα Equifund με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών. Υλοποιεί επενδύσεις σε εδραιωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με σκοπό την χρηματοδότηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας.

Το Synergia Hellenic Fund IV αποτελεί το 5ο κατά σειρά Fund που διαχειρίζεται ή έχει διαχειριστεί στο παρελθόν η HCP. Με εμπειρία άνω των 20 ετών στη διαχείριση κεφαλαίων private equity/venture capital και ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων και συνεπακόλουθων σημαντικών υπεραξιών για τους επενδυτές των Funds που έχει κατά καιρούς διαχειριστεί, η ομάδα της HCP αποτελεί μια από τις πλέον έμπειρες και καταξιωμένες ομάδες διαχείρισης της ελληνικής αγοράς.

Στα funds τα οποία έχει διαχειριστεί συμμετέχουν ή/και έχουν στο παρελθόν συμμετάσχει ιδιώτες επενδυτές από τον επιχειρηματικό και ναυτιλιακό χώρο, θεσμικοί επενδυτές, υπερεθνικοί οργανισμοί (EIF, EIB) καθώς και το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο είτε απευθείας είτε μέσω φορέων του (EAT, EATE/ πρώην TANEO).

Η δράση στο βιομηχανικό catering

Η PotPan είναι μια πρότυπη μονάδα παραγωγής έτοιμων γευμάτων που ιδρύθηκε το 2001 από τον Ιωαννη Τουτζιαρίδη. Σήμερα είναι leader στον τομέα της με εμπειρία στην εξυπηρέτηση πολύ απαιτητικών έργων και πελατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με βασικό της πλεονέκτημά τη δημιουργία premium προϊόντων σε πολύ ανταγωνιστικά κοστολόγια.

Παράγει κάθε χρόνο πάνω από 9 εκ. μερίδες φαγητού και διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με τα περισσότερα σουπερμάρκετ, μεγάλες αλυσίδες εστίασης, νοσοκομειακές μονάδες και ξενοδοχειακούς ομίλους. Διαθέτει δύο σύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Αυλίδα και στο Περιστέρι με παραγωγική δυναμικότητα άνω των 80.000 μερίδων/ ημέρα, σε έτοιμα γεύματα, σαλάτες και σάντουιτς με 280 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό. Πριν την πανδημία, η εταιρεία παρουσίασε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αγγίζοντας τα €26 εκ. κύκλο εργασιών, ενώ το 2023 παρουσίασε αξιοσημείωτη βελτίωση των λειτουργικών της μεγεθών.

To άρθρο Deal στο βιομηχανικό catering: Το Synergia Hellenic Fund επενδύει ως 6,5 εκατ. ευρώ στην Pot Pan Food Service δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button