ΑθλητικάΕνημέρωση

Η τραγική ιστορία του παίκτη του ΠΑΟΚ – Ο πατέρας, το οπλοπολυβόλο και ο ξυλοδαρμός της συντρόφου – Galaksias Portal News

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ απέκτησε ένα επιθετικό υπερόπλο, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ. Ο πρώην NBAer θέλει να κάνει μια επανεκκίνηση στην καριέρα ου, αλλά την ίδια στιγμή έχει πολλούς… σκελετούς στην “ντουλάπα” του.

Ένα από τα μεγάλα ταλέντα που εμφανίστηκαν στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έφτασε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης (02.04.2024) και ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟΚ, ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

O 24χρονος αστέρας του ΝΒΑ εμφανίστηκε με ασπρόμαυρα νύχια στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Όσοι προμηθεύτηκαν την φανέλα με το Νο 77 που θα φοράει ο ταλαντούχος γκαρντ ήταν ταχύτατοι. Τα αποθέματα εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες και τον ΠΑΟΚ να ενημερώνει πως αναμένεται νέα… φουρνιά (πιθανότατα, για να εξαφανιστεί και αυτή).

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 2000, έχει ύψος 1μ.93 και αγωνίζεται ως γκαρντ. Προτού ακόμη μπει στο κολέγιο, θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στις ΗΠΑ και για τον λόγο αυτό, η παρουσία στο NCAA και στο USC ήταν για έναν μόλις χρόνο.

Επιλέχθηκε στο νούμερο 30 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς. Δεν αγωνίστηκε στα “Ελάφια”, αλλά έπαιξε 2 χρόνια στους Κλίβελαντ Καβαλίερς (2019-21) και άλλες δύο σεζόν στους Χιούστον Ρόκετς (2021-23). Την τελευταία του χρονιά στο ΝΒΑ, τη σεζόν 2022-23, είχε 19,2 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 5,7 ασσίστ κατά μέσο όρο στα 59 παιχνίδια που αγωνίστηκε!

Στα 196 παιχνίδια που συνολικά αγωνίστηκε στο ΝΒΑ, είχε κατά μέσο όρο 15,3 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 5 ασσίστ, 1,1 κλεψίματα, με 35,7% στα τρίποντα και 72,5 στις βολές.

Στις 29 Απριλίου 2021 πέτυχε 50 πόντους και έδωσε 11 ασσίστ στον αγώνα των Χιούστον Ρόκετς με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκλούνμπο και έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που στον ίδιο αγώνα είχε 50 πόντους και +10 ασσίστ.

Την περσινή σεζόν είχε 19.2 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο με 36.6% στα τρίποντα σε 34 λεπτά συμμετοχής με τους Χιούστον Ρόκετς

Το “σκοτεινό” του παρελθόν – Ο πατέρας, η ανθρωποκτονία, η δολοφονία του και η κακοποίηση της συντρόφου

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες και κατάφερε να πείσει τον Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ και να τον… ντύσει στα ασπρόμαυρα, μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Αμερικανός είναι ένας δεινός σκόρερ, που πολλές φορές “αγγίζει” το triple double. Ένας παίκτης επιπέδου ΝΒΑ. Δίπλα από το όνομά του, όπως υπάρχει ένας αστερίσκος. Μια… κόκκινη γραμμή τον “υπογραμμίζει”, θυμίζοντας σε όλους το παρελθόν του.

Πολλοί τον αποκάλεσαν νέο Τζέιμς Χάρντεν. Την περασμένη σεζόν στους Χιούστον Ρόκετς, βρέθηκε στο ζενίθ της καριέρας του, όταν ο ίδιος έβγαλε τα… ματάκια του. Οι “δαίμονες” του τον τράβηξαν στο περιθώριο του ΝΒΑ.

Η κακοποίηση της συντρόφου του και πρώην παίκτριας του WNBA, Κίσρε Γκόντρεζικ, ήταν η πιο πρόσφατη “μελανή” σελίδα σε ένα… βιβλίο γεμάτο πόνο. Όταν ήταν τεσσάρων ετών, ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός, έπειτα από συμπλοκή με όπλα έξω από ένα μπαρ. Ο Μπράιαν Κέβιν Πόρτερ ο πρεσβύτερος, ο οποίος επίσης είχε κάνει καριέρα στο ΝΒΑ ως μπασκετμπολίστας (1972-1983) σκοτώθηκε σε ηλικία 54 ετών.

Ένδεκα χρόνια νωρίτερα, το 1993, ο Μάικλ Πόρτερ είχε εμπλακεί καθ’ ομολογία του στην ανθρωποκτονία ενός 13χρονου κοριτσιού. Κατηγορήθηκε για δολοφονία δευτέρου βαθμού και καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης.

Να αναφέρουμε ότι ένας αυτόπτης μάρτυρας είχε καταθέσει τότε, πως ο Πόρτερ έβγαλε το όπλο του, σημάδεψε το νεαρό κορίτσι και το σκότωσε εν ψυχρώ. Αργότερα, απέσυρε τη μαρτυρία αυτή, με τον πατέρα Πόρτερ να ισχυρίζεται πως η κοπέλα ήθελε απλώς να δει το όπλο του και αυτό εκπυρσοκρότησε άθελά του.

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ μεγάλωσε σε αυτό το “δύσκολο” περιβάλλον, χωρίς την πατρική φιγούρα και η επιρροή του εμφανίστηκε στη ζωή του.

Η παρουσία του στο λύκειο Rainier Beach του Σιάτλ ήταν αυτή που του έκανε καλό. Εκεί, είναι που γνώρισε και έναν άνθρωπο ο οποίος τον επηρέασε όσο λίγοι, τον Τζαμάλ Κρόφορντ. Ο παλαίμαχος γκαρντ με σπουδαία 20ετή θητεία στο NBA ήταν ο λαμπρότερος απόφοιτος του Rainier Beach και συνέχισε να έχει στενές σχέσεις με το πρόγραμμα. Ο Πόρτερ Τζούνιορ, που από νωρίς επέδειξε προβλήματα διαχείρισης θυμού, παραδέχθηκε πως βρήκε σε αυτόν, την πατρική φιγούρα που δεν είχε ποτέ.

Παρά τα όποια προβλήματα συμπεριφοράς του, οι εμφανίσεις του στο Rainier Beach ήταν “μαγικές” και τον έκαναν έναν από τους πιο περιζήτητους παίκτες για το κολεγιακό πρωτάθλημα. Τελικά, το περίφημο USC ήταν αυτό που τον απέσπασε, αν και ποτέ δεν κατάφερε να πείσει ιδιαίτερα με τις εμφανίσεις του εκεί. Τα εξωγηπεδικά του προβλήματα συνεχίστηκαν, σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς. Τελικά, έπαιξε μία μόλις σεζόν στο NCAA, πριν ανακοινώσει την απόφασή του να πάει στο NBA.

Στην rookie σεζόν του στο ΝΒΑ, το 2020, η αστυνομία του Κλίβελαντ σταμάτησε τον Πόρτερ τζούνιορ για έναν τυπικό έλεγχο. Ο Αμερικανός δεν είχε δίπλωμα μαζί του. Τότε του ζητήθηκε να ανοίξει το πορτ παγκάζ, κι έτσι ξεκίνησαν νέα προβλήματα με το νόμο. Διότι, μέσα είχε ένα οπλοπολυβόλο!

Η μητέρα του ανέλαβε την ευθύνη, τονίζοντας πως ήταν δικό της, αλλά η καριέρα του είχε ήδη βγει για πρώτη φορά από τις ράγες της. Την επόμενη σεζόν, οι Καβαλίερς -με την πρώτη ευκαιρία- τον έδιωξαν από τον οργανισμό τους, με τον παίκτη να πηγαίνει στους Χιούστον Ρόκετς.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 και ενώ είχε δημιουργήσει μια… All-Star εικόνα στους Ρόκετς (έχοντας όμως προβλήματα συμπεριφοράς μέσα στην ομάδα), ο Πόρτερ Τζούνιορ “ενίσχυσε” το ποινικό του “βιογραφικό”, αφού συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν. Πέραν από τους δεκάδες μώλωπες στο σώμα της διαπιστώθηκαν και κατάγματα στους σπονδύλους της!

Ο Πόρτερ τζούνιορ δεν άργησε και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού πρώτα πλήρωσε 75.000 δολάρια. Αυτό όμως ήταν και το… νοκ-άουτ χτύπημα στην καριέρα του στο ΝΒΑ, αφού “εξοστρακίστηκε” από το “μαγικό κόσμο” του μπάσκετ.

Τώρα, στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ παίρνει την δεύτερη ευκαιρία που αναζητούσε, ψάχνοντας μια… χαραμάδα για να επιστρέψει στο ΝΒΑ.

To άρθρο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Η τραγική ιστορία του παίκτη του ΠΑΟΚ – Ο πατέρας, το οπλοπολυβόλο και ο ξυλοδαρμός της συντρόφου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button