Επικαιρότητα

Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού η αντιπολίτευση του Δήμου Αμαρίου – Galaksias.com

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης στο Αμάρι αναφέρει ότι και το Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής παρουσιάζει λειτουργικά προβλήματα

Τη συστράτευση στον αγώνα των θεσμικών φορέων του Ρεθύμνου που διοργανώνουν την Πέμπτη 22/2 στις 6μμ στο Δημαρχείο Ρεθύμνου συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού ανακοίνωσε η αντιπολίτευση του Δήμου Αμαρίου.  

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της κ. Μενέλαος Φραγκιουδάκης αναφέρει τα εξής:

«Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει επιδεινωθεί δραματικά τον τελευταίο καιρό. Στο  νοσοκομείο παραιτούνται συνεχώς έμπειροι γιατροί λόγω της εξάντλησης των αντοχών τους, με αποτέλεσμα να έχουν αποδιοργανωθεί τελείως κρίσιμα τμήματα και κλινικές ( ΤΕΠ- Παθολογική – Ορθοπεδική), ενώ έχει αναστείλει τη λειτουργία της  Μονάδας Χημειοθεραπείας και οι καρκινοπαθείς αναγκάζονται να μετακινούνται σε νοσοκομεία άλλων Νομών.   Αντίστοιχα λειτουργικά προβλήματα παρουσιάζει και το Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής,  με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και  αυξανόμενη αδυναμία να ανταποκριθεί  στις υγειονομικές ανάγκες των ανθρώπων της υπαίθρου. 

Είναι προφανές ότι αυτό το διαλυτικό κλίμα στις δημόσιες υπηρεσίες  υγείας του Ρεθύμνου πρέπει επειγόντως να αναστραφεί. Είναι ζήτημα ασφάλειας, κοινωνικής συνοχής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και πάνω απ’ όλα είναι ζήτημα ισότιμης μεταχείρισης των ασθενών , ανεξάρτητα από την οικονομική  τους κατάσταση ή τον τόπο διαμονής τους.  Οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας αγωνίζονται και διεκδικούν , αλλά δεν μπορούν μόνοι τους να υπερασπιστούν τη δημόσια περίθαλψη. Χρειάζεται  ένα ευρύτατο «μέτωπο σωτηρίας του ΕΣΥ», με ενεργό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , των Κοινωνικών Φορέων, των Συλλόγων Ασθενών και των απλών  πολιτών, που θα απαιτήσουν από την Πολιτεία τη διάσωση των δημόσιων δομών υγείας και τη στήριξη των υγειονομικών που εργάζονται σε αυτές.

Η αντιπολίτευση του Δήμου Αμαρίου συστρατεύεται στον κοινό αγώνα των θεσμικών φορέων του Ρεθύμνου που διοργανώνουν την Πέμπτη 22/2 στις 6μμ στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη υποβάθμιση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού. Η επιβίωση και η σοβαρή αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στο Ρέθυμνο είναι υπόθεση όλων μας».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button