ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο κ. Μητσοτάκης να μην οχυρωθεί πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών – Galaksias Portal News

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την αυριανή (20/03/2024) συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της πλειοψηφίας για την Εξεταστική για Τέμπη.

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε μήνυμα – κάλεσμα στον πρωθυπουργό για τα Τέμπη, που αναγνώστηκε μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον διευθυντή της, Θάνο Μωραίτη, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει πως «είναι λυπηρό το γεγονός πως οι συγγενείς των θυμάτων αναγκάζονται να προσφύγουν στην Ευρώπη για να βρουν το δίκιο τους.

Είναι αναμενόμενο ο κύριος Μητσοτάκης να αποφύγει να εμφανιστεί αύριο στη Βουλή και να επιλέξει να φυγομαχήσει. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε η μόνη του έγνοια ήταν η συγκάλυψη του εγκλήματος και των ευθυνών των μελών της κυβέρνησής του.

Έστω και την ύστατη στιγμή τον καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές ευθύνες του, να κοιτάξει στα μάτια όσους ζητούν απαντήσεις και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τον καλούμε να μην οχυρωθεί πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιτρέποντας έτσι στον φυσικό δικαστή να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες των υπουργών του κι άλλων πολιτικών προσώπων».

To άρθρο Κασσελάκης για Τέμπη: Ο κ. Μητσοτάκης να μην οχυρωθεί πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button