Κόσμος

Τουλάχιστον 20 νεκροί από ισραηλινά πυρά εναντίον πλήθους που περίμενε βοήθεια – Galaksias.com

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο τις πρώτες πρωινές ώρες για τουλάχιστον είκοσι νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες από τα «ισραηλινά πυρά» εναντίον πλήθους που ανέμενε ανθρωπιστική βοήθεια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έβαλαν στο στόχαστρο συγκέντρωση πολιτών που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια» σε κυκλικό κόμβο της πόλης της Γάζας και «ο απολογισμός των θυμάτων που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ας Σίφα αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, σε 20 νεκρούς και 155 τραυματίες», ανέφερε το υπουργείο, το οποίο νωρίτερα ανακοίνωνε πως οι νεκροί ήταν 14.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για «απευθείας πυρά των δυνάμεων κατοχής εναντίον κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος στον κυκλικό κόμβο ‘Κουβέιτ’ και περίμενε την άφιξη φορτηγών με τρόφιμα» μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Μοχάμεντ Γουράμπ, διευθυντής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο αυτό, το μεγαλύτερο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου είδε πτώματα και πολλούς τραυματίες από σφαίρες.

Ο ισραηλινός αρνήθηκε πως άνοιξαν πυρ δυνάμεις του εναντίον πλήθους που περίμενε βοήθεια και πρόσθεσε πως «αναλύει» το «συμβάν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη Φεβρουαρίου, κάπου 120 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, όταν διανομή βοήθειας μετατράπηκε σε εφιάλτη επίσης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ΟΗΕ φοβάται γενικευμένο λιμό στον παλαιστινιακό θύλακο υπό ισραηλινή πολιορκία, ειδικά στον δυσπρόσιτο βορρά, όπου εκτιμάται πως βρίσκονται κάπου 300.000 άνθρωποι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button