Υγεία & Διατροφή

Οι εξηγήσεις των διαιτητών γιατί δεν δόθηκε πέναλτι στη Λίβερπουλ στο ντέρμπι με τη Σίτι

Ακόμη αποτελεί θέμα συζήτησης στην Αγγλία το μεγάλο ντέρμπι στο «Άνφιλντ» μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι (1-1), στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Premier League, με τον τεχνικό των «κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ, να διαμαρτύρεται για την τελευταία φάση του ντέρμπι, ζητώντας εξηγήσεις για το λόγο που δεν δόθηκε πέναλτι.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία φάση του ντέρμπι κορυφής ο Ντοκού σήκωσε ψηλά το πόδι και βρήκε τον ΜακΆλιστερ, με τον διαιτητή Μάικ Ολιβερ να δίνει, με την έγκριση του VAR, συνέχεια στο παιχνίδι, σφυρίζοντας τη λήξη μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της ένωσης διαιτητών στην Αγγλία, Χάουαρντ Γουέμπ, ανέλυσε τη φάση και εξήγησε το λόγο που δεν δόθηκε το πέναλτι στον ΜακΆλιστερ ενώ στη δημοσιότητα ήρθαν και οι διάλογοι του διαιτητή με το VAR.

«Η μπάλα είναι πολύ χαμηλά για να βάλει κανείς το κεφάλι του. Ο Ντοκού σηκώνει το πόδι για να παίξει και κάνει επαφή με την μπάλα. Και ναι, γνωρίζουμε πως υπάρχει επαφή με τον ΜακΆλιστερ, ο Αργεντινός όμως έρχεται σε κείνον και δεν παίζει πραγματικά για την μπάλα», τόνισε ο Γουέμπ.

Στο μεταξύ στο διάλογο που είχε ο διαιτητής με το VAR αναφέρεται: «Όχι, δεν είναι για μένα φίλε» είπε αρχικά ο διαιτητής και ο VAR απάντησε πως ελέγχει για πιθανό πέναλτι. «Νομίζω πως η μπάλα είναι στο κέντρο και αυτός (σ.σ. Ντοκού) προσπαθεί να παίξει την μπάλα. Ίσως υπάρχει μια επαφή» συνέχισε ο διαιτητής για να του απαντήσει ο VAR:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει καθαρή επαφή του Ντοκού με την μπάλα. Γίνεται μία επαφή μεταξύ των δύο παικτών. Ο ΜακΆλιστερ μπαίνει στην φάση, γυρνάει το σώμα του. Η μπάλα είναι ψηλά, οι δύο τους μονομαχούν εκεί. Δεν νομίζω πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία εκεί για να δοθεί πέναλτι». Για να καταλήξει μετά τον έλεγχο της φάσης: «Σίγουρα αγγίζει την μπάλα. Ο ΜακΆλιστερ έρχεται αμέσως μετά. Εκείνος γυρνάει την πλάτη του σ’ αυτόν. Έρχονται σε επαφή. Επιβεβαιώνω την απόφαση του γηπέδου. Το τσεκάρισμα ολοκληρώθηκε».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button