ΑθλητικάΕνημέρωση

Αναμένουν αυξημένη ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια – Galaksias Portal News

Αυξημένη ζήτηση για μακροπρόθεσμα δάνεια από μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένουν οι τράπεζες για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Όπως προκύπτει από την έρευνα των τραπεζικών χρηματοδοτήσεων του τέταρτου τριμήνου 2023 που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2023 , εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες εκτιμούν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ παρέμειναν αμετάβλητοι σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2023, αν και παρατηρήθηκαν κάποιες πιέσεις από τον ανταγωνισμό για σχετική χαλάρωση των όρων χορήγησης στα συνήθη δάνεια.

Κατά το δ΄ τρίμηνο του 2023, η συνολική ζήτηση δανείων προς τις ΜΧΕ παρέμεινε αμετάβλητη.

Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη, αν και αναμένεται να αυξηθεί ως ένα βαθμό η ζήτηση μακροπρόθεσμων δανείων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τα νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2023 εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν επίσης αμετάβλητοι, αν και το περιθώριο των τραπεζών για τα καταναλωτικά δάνεια μειώθηκε ως ένα βαθμό.

Η ζήτηση για τα στεγαστικά δάνεια μειώθηκε, λόγω του ύψους των επιτοκίων και της λήξης επιχορηγούμενων από το Δημόσιο στεγαστικών προγραμμάτων.

Η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια παρέμεινε αμετάβλητη Για το α’ τρίμηνο του 2024, η ζήτηση για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη.

Τα κριτήρια χορήγησης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2024.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button