Επικαιρότητα

Στην Θρησκευτική Γιορτή της Κοινότητας Ρεθύμνου των Ινδών ΣΙΧ συμμετείχε ο Γιώργος Μαρινάκης

Στην περιοχή του Σταυρωμένου Ρεθύμνου την περασμένη Κυριακή έγινε λιτανεία της Ιερής Γραφής των Δέκα ΣιΧ Γκουρού με ανθοστολισμένα οχήματα, συνοδεία μουσικής και ψαλμών

  Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 η Κοινότητα Ρεθύμνου των Ινδών ΣΙΧ με την ευκαιρία της θρησκευτικής τους εορτής, γνωστής ως Vaisakhi. 
 

Για την Κοινότητα των Ινδών ΣΙΧ του Ρεθύμνου, που αποτελούν την δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα μεταναστών ΣΙΧ στην Ελλάδα μετά από αυτή της Αθήνας, εορτάστηκε το Vaisakhi ως η πρώτη ημέρα του παραδοσιακού ηλιακού νέου έτους. Αποτελεί δε, κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός καθώς παράλληλα τιμάται η καθιέρωση της βάπτισης των ΣΙΧ από τον Γκουρού Νάνακ Ντεβ.   
 

Στην περιοχή του Σταυρωμένου Ρεθύμνου την περασμένη Κυριακή έγινε λιτανεία της Ιερής Γραφής των Δέκα ΣιΧ Γκουρού με ανθοστολισμένα οχήματα, συνοδεία μουσικής και ψαλμών.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση της κοινότητας των Ινδών ΣΙΧ Ρεθύμνου και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις τους μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χαμαλευρίου κ. Δημήτριο Σερλή και τοπικούς συμβούλους των οικισμών της περιοχής. 
 

Η Κοινότητα αυτή άρχισε να διαμορφώνεται από το 1991 και σήμερα μετράει πολλές οικογένειες που εργάζονται και ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Σταυρωμένου με τα παιδιά τους να φοιτούν στα τοπικά σχολεία.  Οι Ινδοί ΣΙΧ του Ρεθύμνου ακολουθούν τα ήθη και τα έθιμα τους σεβόμενοι τα αντίστοιχα της Κρήτης και της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί με την κοινωνία μας και να αποτελούν παράδειγμα συνύπαρξης ομάδας μεταναστών με τον τοπικό πληθυσμό.
 

Μάλιστα, με την ευκαιρία αυτή κ. Μαρινάκης δήλωσε, ότι «Η Ινδική Κοινότητα του Ρεθύμνου αποτελεί καλό παράδειγμα στεχευμένης μετανάστευσης σε ένα τόπο. Η συνύπαρξη τους με τους τοπικούς πληθυσμούς διακρίνεται για την εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοαποδοχή.  Αποδεικνύεται, ότι όταν οι μεταναστευτικές ροές γίνονται με σωστό σχεδιασμό και ορθές πρακτικές εγκατάστασης, τότε τα αποτελέσματα είναι καλά και προς όφελος όλων». 

Τις εκδηλώσεις της περασμένης Κυριακής κατέγραψε με το τηλεοπτικό συνεργείο του ο Δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ για την εκπομπή «Αυτοψία» που μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV.  Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, δεκαπέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα προς Παρασκευή (00:15). 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button