ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Άφαντοι και από τις έρευνες οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας – Galaksias Portal News

Σημαντικά κενά και αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν στις έρευνες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη όταν εκτόξευσαν εναντίον του ναυτική φωτοβολίδα, έξω από το γήπεδο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στις 7 Δεκεμβρίου 2023.

Ο αστυνομικός έχασε ζωή του μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο, όμως παρά τις υποσχέσεις των διωκτικών αρχών, περίπου τρεις μήνες τώρα δεν έχουν οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, αυτοί, δηλαδή, που οργάνωσαν τα επεισόδια και προμήθευσαν τις φονικές φωτοβολίδες αλλά και τα υπόλοιπα “πολεμοφόδια” στους νεαρούς χούλιγκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και το κυριότερο, ήταν αυτοί που έδωσαν την εντολή να επιτεθούν στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Ο λόγος για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας οι οποίοι παραμένουν ακόμη στο απυρόβλητο. Και αυτό το λέμε γιατί παρότι έχουν περάσει τρεις μήνες από τη δολοφονία ο μοναδικός κατηγορούμενος και αυτός που βρίσκεται στη φυλακή είναι ο 18χρονος που έριξε την φωτοβολίδα!

Όλο αυτό το διάστημα ο φάκελος βρίσκεται στην Εισαγγελία Πειραιά και παρά το γεγονός ότι περιέχει πάνω από 300 καταθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν προσωποποιηθεί άλλες κατηγορίες για τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, από οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Όπως αναφέρουν πηγές που έχουν γνώση της πορείας των ερευνών, ο φάκελος που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, παρά το πλήθος των μαρτυριών, δεν περιέχει σημαντικά ευρήματα εμπλοκής δύο τουλάχιστον προσώπων, τα οποία έχουν καταγγελθεί ότι είχαν «πρωταγωνιστικό ρόλο στην σύσταση και την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης», η οποία ευθύνεται για την δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι κάποιες από τις μαρτυρίες έχουν «εξαφανιστεί» ή έχουν «παραπέσει»…

Το γεγονός αυτό οδηγεί σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Κάποιοι, με ύπουλους τρόπους, προσπαθούν να καλύψουν συγκεκριμένα πρόσωπα, που δεν είναι άλλα από τους ή τον «καθοδηγητή» των φυσικών αυτουργών. Και δεν αποτελεί έκπληξη, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι ένας από αυτούς τους «ηθικούς αυτουργούς» έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Αν μη τι άλλο, πλέον φαντάζουν αστείες στα αυτιά μας οι κυβερνητικές δηλώσεις εκείνων των ημερών ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί πλήρως και ότι «φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».  Υπενθυμίζουμε ότι τα ρεπορτάζ τα Χριστούγεννα, έλεγαν ότι… μετά την Πρωτοχρονιά θα ακολουθήσουν νέες συλλήψεις, οι οποίες όμως δεν έγιναν ποτέ!

Επίσης τον Δεκέμβριο (27/12), όταν πέθανε στο νοσοκομείο ο Γιώργος Λυγγερίδης, η ενημέρωση έλεγε ότι τα «στοιχεία από τις καταθέσεις σχετίζονται με τα ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου ολοκληρώνεται η εξέταση για γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας σε πειστήρια κατεσχεμένα από τα επεισόδια και μέσα στον Ιανουάριο η Εισαγγελία θα αποφάσιζε ποτέ και για ποιους θα βγουν εντάλματα σύλληψης….». Τίποτα από τα ππροαναφερθέντα δεν έγινε!

Αλλά, ας μην κοροϊδευόμαστε…

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η μοναδική μεγάλη υπόθεση που οι έρευνες προχωρούν με τον… αραμπά. Τί να πρωτοθυμηθούμε! Ότι για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια ουδείς είναι φυλακή… Όλοι οι Κροάτες χούλιγκαν έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ή για το μεγάλο έγκλημα των Τεμπών. Που μετά από ένα χρόνο μόλις δύο άτομα είναι στη φυλακή…

Μήπως, εκεί στην Κατεχάκη, πρέπει να αρχίσουν να κινητοποιούνται; Έτσι δεν είναι κύριε υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, κύριε Χρυσοχοΐδη;

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button