Επικαιρότητα

Πίνεις νερό στο αυτοκίνητο – Αυτό το πρόστιμο σε περιμένει – Galaksias.com

Το νερό είναι εξίσου σημαντικό με το οξυγόνο, αλλά μπορεί να αποτελέσει αιτία επιβολής προστίμου σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου

Δεν χρήζει εκτενούς ανάλυσης πόσο σημαντικό είναι το νερό για τον άνθρωπο. Το σώμα μας μπορεί να επιβιώσει για εβδομάδες χωρίς φαγητό, αλλά για μόλις λίγες εβδομάδες χωρίς νερό το οποίο είναι εξίσου σημαντικό με το οξυγόνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς κάθε άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει περίπου δύο λίτρα νερό την ημέρα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την ποσότητα το νερό που προσφέρεται από τις τροφές.

Παράλληλα, καλό είναι να έχουμε ένα μπουκάλι νερό και μέσα στο αυτοκίνητό μας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, μιας και το νερό μας κρατάει δροσερούς και διατηρεί τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σε θερμοκρασίες υψηλότερες των 35 βαθμών Κελσίου, ο οδηγός υφίσταται ανάλογες συνέπειες με εκείνες της κατανάλωσης αλκοόλ, πάνω από το επιτρεπτό όριο των 0,4 g/l.

Ακόμα, ωστόσο, και το νερό, αυτό το υγρό που αποτελεί κυριολεκτικά πηγή ζωής και υψώνει ασπίδα προστασίας απέναντι στην αφυδάτωση, μπορεί να αποτελέσει αιτία να λάβουμε ένα υψηλό πρόστιμο σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου.

Αυτό διότι το άρθρο 13 του ΚΟΚ αναφέρει ότι ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είναι υποχρεωμένος να φροντίζει ώστε να έχει πλήρη ελευθερία αναφορικά με τις κινήσεις των άκρων του για να μπορεί να εκτελεί ελεύθερα του όποιους χειρισμούς είναι αναγκαίοι ώστε να κινείται με ασφάλεια σε δημόσιο δρόμο.

Η οδήγηση είναι μια διαδικασία που απαιτεί την πλήρη προσοχή και αφοσίωσή μας, καθώς υπάρχουν πολλά εξωτερικά ερεθίσματα που μπορούν να μας κάνουν να «χάσουμε» την προσοχή μας από τον δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο για χρήση νερού από τον οδηγό στη χώρα μας, αλλά εφόσον ένας αξιωματικός της τροχαίας εκτιμήσει ότι η χειρονομία του ανοίγματος ενός μπουκαλιού νερού ή η απουσία ενός χεριού από το τιμόνι μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή, τότε θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο.

Σε αυτή την περίπτωση, το πρόστιμο εάν 100 ευρώ και αφαίρεση της άδειας ικανότητας του οδηγού για 30 ημέρες.

Πηγή: carandmotor.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button