Κόσμος

Ανοιχτή επιστολή Κούλογλου στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Τέμπη και τις υποκλοπές

Aνοιχτή επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα έστειλε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής της LEFT Στέλιος Κούλογλου τόσο για την υπόθεση των Τεμπών, με αφορμή την παρουσία στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023», όσο και για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο κ. Κούλογλου αναφερόμενος στην κ. Καρυστιανού, μητέρα μιας νέας κοπέλας που έχασε τη ζωή στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, είπε ότι φέρνει μαζί της στις Βρυξέλλες τις υπογραφές 1.300.000 Ελλήνων πολιτών που ζητούν την τιμωρία των ενόχων και ζητάει από το ΕΚ και την ίδια προσωπικά να τους ακούσει «με τη μεγαλύτερη προσοχή και ευαισθησία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Κούλογλου επικαλείται την πρόσφατη νομοθέτηση κατά των SLAPPs’ – των καταχρηστικών αγωγών κατά της ελευθερίας του λόγου – και κατηγορεί τον Γρηγόρη Δημητριάδη ότι έχει ξεκινήσει σειρά τέτοιων αγωγών κατά δημοσιογράφων και ανεξαρτήτων μέσων ενημέρωσης με τις οποίες ζητάει εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button