Επικαιρότητα

Διάκριση για το φοιτητικό παράρτημα του ΙΕΕΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά

Το  Φοιτητικό Παράρτημα του IEEE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά έλαβε το IEEE Regional Exemplary Student Branch Award 2023 για 4η φορά (προηγούμενες διακρίσεις το2017-2018, 2019, 2020).

Το IEEE Regional Exemplary Student Branch Award είναι ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία που δίδεται κάθε χρόνο στα φοιτητικά παραρτήματα ΙΕΕΕ παγκοσμίως, τα οποία έχουν επιτύχει τους στόχους του Ινστιτούτου έχοντας αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα, την τεχνολογία προς όφελος της ανθρωπότητας. Για την επίτευξη των στόχων αυτών, το φοιτητικό παράρτημα διοργάνωσε τεχνολογικές δράσεις που είχαν στόχο την προώθηση νέων τεχνολογιών τόσο για τους φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου όσο και για την τοπική κοινωνία. Τη χρονιά που πέρασε διοργανώθηκαν δράσεις τόσο σε συνεργασία με την σχολή Θετικών Επιστημών, όσο και με την Μαθηματική Εταιρεία, αλλά και με θεματικές όπως το GitHub και το LaTeX.

Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επαναλειτουργία του Women in Engineering, το όποιο έχει ως στόχο, την προώθηση της Γυναίκας (Μηχανικού) στο χώρο της τεχνολογίας, την ενημέρωση της για τις νέες τεχνολογίες και τη δημιουργία δράσεων και ερεθισμάτων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη τεχνολογικών δεξιοτήτων, τόσο για τις γυναίκες μηχανικούς του Ιδρύματος όσο και τις γυναίκες στη Δυτική Μακεδονία.

Counselor του φοιτητικού Παραρτήματος ΙΕΕΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά είναι ο καθηγητής κ. Άγγελος Μιχάλας.

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button