Υγεία & Διατροφή

Η πραγματική «μαύρη χήρα» του Μεντεγίν που έγινε σειρά στο Netflix – Galaksias Portal News

Έκανε καριέρα ως «La Dama de la Mafia», «Μαύρη Χήρα» και «La Madrina» (Νονά). Για τη συγκεκριμένη γυναίκα ο Πάμπλο Εσκομπάρ είχε δηλώσει πώς ήταν «Ο μόνος άνθρωπος που φοβήθηκα στη ζωή μου». Ο λόγος για την Γκριζέλντα Μπλάνκο, της οποίας η ιστορία έγινε σειρά στο Netflix που έκανε πρεμιέρα στις 25 Ιανουαρίου με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Βεργκάρα.

Η διαβόητη «νονά» των ναρκωτικών, ήταν επικεφαλής ενός καρτέλ της Κολομβίας που έφερνε στη χώρα 3.400 κιλά κοκαΐνης κάθε μήνα και πιστεύεται ότι ήταν υπεύθυνη για έως και 250 εκτελέσεις, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών και των τριών συζύγων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γκριζέλντα Μπλάνκο γεννήθηκε το 1943 και μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά στην ορεινή παραγκούπολη του Μεντεγίν της Κολομβίας. Η μητέρα της φέρεται να ήταν βίαιη και ασταθής ψυχολογικά, ενώ η Γκριζέλντα κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατριό της.

Η «La Dama de la Mafia» ξεκίνησε την εγκληματική της δραστηριότητα από πολύ μικρή ηλικία, στην αρχή ως «πορτοφολάς» ενώ σύντομα αναρριχήθηκε στην ιεραρχία του «υποκόσμου» της Κολομβίας. Σε ηλικία μόλις 11 ετών αυτή και μια συμμορία φίλων απήγαγαν τον γιο μιας πλούσιας τοπικής οικογένειας, ελπίζοντας να εκβιάσουν λύτρα. Όταν η οικογένεια δεν πλήρωσε, η Γκριζέλντα πυροβόλησε το παιδί στο κεφάλι, διαπράττοντας τον πρώτο της φόνο.

Ως έφηβη βγήκε στην πορνεία και παντρεύτηκε τον μαστροπό της Κάρλος Τρουίγιο, έναν πλαστογράφο που τη μύησε στα μυστικά του οργανωμένου εγκλήματος. Ωστόσο, ο γάμος διαλύθηκε και πιστεύεται ότι η Γκριζέλντα τον σκότωσε.

Στη συνέχεια, παντρεύτηκε τον Αλμπέρτο Μπράβο, που ήταν αυτός που την εισήγαγε στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης. Το ζευγάρι μετακόμισε μόνιμα στη Νέα Υόρκη και κατάφερε να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο του τοπικού εμπορίου κοκαΐνης. Εκείνη την εποχή η «Νονά» υπολογίζεται ότι έβγαζε πάνω από δέκα εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα.

Οι δυο τους είχαν αναλάβει να εργάζονται σε ξεχωριστά κομμάτια της επιχείρησης. Όμως σύντομα δημιουργήθηκαν ρωγμές στην σχέση τους. Ο τεράστιος όγκος χρημάτων σε συνδυασμό με την αμοιβαία καχυποψία που διακατείχε το ζευγάρι και την έφεση της Μπλάνκο στη βία οδήγησε το ζευγάρι στο να αποκτήσει εχθρική στάση ο ένας απέναντι στον άλλον.

Τον Απρίλιο του 1975, η Μπλάνκο πήγε να συναντήσει τον Μπράβο για να εξομαλύνουν τις διαφορές τους. Αμφότεροι κατέφτασαν στο ραντεβού με ένοπλους σωματοφύλακες. Η συνάντηση κορυφής μετατράπηκε γρήγορα σε πεδίο μάχης. Η Μπλάνκο πυροβόλησε από κοντά στο πρόσωπο τον σύζυγό της. Η δολοφονία αυτή της χάρισε το παρατσούκλι «Μαύρη Χήρα».

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η«Νονά» άλλαξε το τοπίο στο εμπόριο ναρκωτικών του Μεντεγίν και έγινε η «Βασίλισσα της Κόκας»,  και ανάμεσα στους προστατευόμενούς της ήταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ.

Το 1978 παντρεύτηκε τον τρίτο σύζυγό της, Ντάριο Σεπούλβεδα, τον οποίο και σκότωσε όταν εκείνος επιχείρησε να διαφύγει.

Η Μπλάνκο μετακόμισε στην Καλιφόρνια το 1985, όπου τελικά συνελήφθη, καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το 2004 αφέθηκε ελεύθερη και επέστρεψε στο Μεντεγίν, όπου εκτελέστηκε από διερχόμενο όχημα στις 3 Σεπτεμβρίου 2012.

Μεταξύ πολλών άλλων, η Γκριζέλντα είχε περισσότερους από 1.200 υπαλλήλους, σκότωσε τουλάχιστον 200 ανθρώπους, προσπάθησε να απαγάγει τον γιο του JF Κένεντι και χαρακτηρίστηκε από μελετητές του εγκλήματος ως «αληθινή πρωτοπόρος και εφευρέτης της επιχείρησης που λέγεται ‘εμπόριο κοκαΐνης’».

Το τρέιλερ της σειράς:

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button