Υγεία & Διατροφή

Τριήμερο εκδηλώσεων για τον ποταμό Αώο

Τριήμερο εκδηλώσεων για τον ποταμό Αώο διοργανώνει η «Πίνδος Περιβαλλοντική» στην Κόνιτσα. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κόνιτσας, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των επιστημονικών μελετών που εκπόνησε το 2022 η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN) για τον Αώο ποταμό. Το θέμα της ανοιχτής εκδήλωσης είναι: «Πρόταση προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του ποταμού Αώου, του τελευταίου ποταμού ελεύθερης ροής στην Ευρώπη».  Νωρίτερα την ίδια μέρα, εκπρόσωποι της IUCN θα έχουν συνάντηση στην Περιφέρεια Ηπείρου με εκπροσώπους δημόσιων φορέων.

Προγραμματισμένη για την Παρασκευή είναι κατάβαση στον Αώο με βάρκα με τη συμμετοχή φορέων από Ελλάδα και Αλβανία. Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 3o The Home River BioBlitz-Εξερευνώντας τη ζωή στον Αώο. Το BioBlitz είναι μια ομαδική προσπάθεια για καταγραφή των ειδών μιας περιοχής εντός καθορισμένου χρονικού πλαισίου. Είναι μια προσπάθεια συλλογής δεδομένων για την επιστημονική κοινότητα από απλούς πολίτες. Το ραντεβού έχει καθοριστεί για τις 10 π.μ., στο Γεφύρι της Κόνιτσας. Την  ίδια ημέρα και ώρα 20:00, θα ακολουθήσει συναυλία για τον Αώο-Vjosa με τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers από τα Γιάννενα και τους Urban Band από την Αλβανία, στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, με ελεύθερη είσοδο.

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger