ΕνημέρωσηΠολιτική

Μετά την δήλωσή του περί λευκής σημαίας, ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε εκ νέου την παράνοια του πολέμου

Ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε σήμερα εκ νέου την καταδίκη του απέναντι σε κάθε πόλεμο, λίγες μέρες αφότου ενόχλησε το Κίεβο και τις δυτικές πρωτεύουσες επειδή φάνηκε να καλεί την Ουκρανία να παραδοθεί και να διαπραγματευτεί ειρήνη με τον Ρώσο εισβολέα.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, είχε δηλώσει στον ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RSI ότι «εκείνοι που έχουν το θάρρος να σηκώσουν λευκή σημαία και να διαπραγματευτούν είναι ισχυρότεροι» καλώντας την Ουκρανία να ξεκινήσει συνομιλίες με τη Ρωσία. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, διευκρίνισε την Τρίτη σε συνέντευξή του ότι η Ρωσία θα πρέπει πρώτα να αναστείλει την επιθετικότητά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολλοί νέοι άνθρωποι θα σκοτωθούν στον πόλεμο. Ας προσευχηθούμε στον Κύριο να μας δώσει την χάρη να ξεπεράσουμε αυτή την παράνοια του πολέμου, που είναι πάντα μια ήττα», είπε ο πάπας στη διάρκεια του εβδομαδιαίου διαγγέλματός του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Ουκρανία ή σε κάποια άλλη εμπόλεμη ζώνη, αλλά είπε ότι νωρίτερα έλαβε ένα ροζάριο και ένα αντίτυπο του Ευαγγελίου, τα οποία ανήκαν σε έναν άνδρα που σκοτώθηκε σε μη κατονομαζόμενο πολεμικό μέτωπο.

Ο 87χρονος πάπας, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά και αναπνευστικά προβλήματα, περιόρισε τον χρόνο της ομιλίας του για τρίτη συναπτή εβδομάδα και άφησε σε έναν βοηθό του να αναγνώσει το μεγαλύτερο μέρος της. Όπως είπε στους πιστούς, ήταν ακόμη λίγο κρυωμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button