Κόσμος

Αποκλείουν τρομοκρατική επίθεση οι αρχές για το επεισόδιο στον σταθμό Gare De Lyon – Galaksias.com

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για την επίθεση με μαχαίρι, που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων σήμερα, Σάββατο (3/2)  το πρωί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Gare De Lyon του Παρισιού,, «δεν αφήνουν να σκεφθούμε πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», όπως ανέφεραν οι αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 32χρονος δράστης «προφανώς υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα».

Από την επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί (9, ώρα Ελλάδας), τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας. άλλοι δύο ελαφρά και ένας τέταρτος είναι σε κατάσταση σοκ.

Ο δράστης επιτέθηκε στους διερχόμενους «με μαχαίρι και σφυρί».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του σοβαρά τραυματισμένου έχει σταθεροποιηθεί αλλά «η ζωή του παραμένει σε κίνδυνο»” σε αυτό το στάδιο, διευκρίνισε ο αστυνομικός επιθεωρητής Λοράν Νουνιές στους δημοσιογράφους στον σταθμό της Gare De Lyon.

Ο επιτιθέμενος – ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι άστεγος – είναι υπήκοος του Μάλι και «διαμένει νόμιμα στην Ιταλία από το 2016, έχοντας λάβει άδεια παραμονής το 2019 η οποία εξακολουθεί να ισχύει», σύμφωνα με τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

«Ο συληφθείς δήλωσε ότι υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα και στην κατοχή του βρέθηκαν φάρμακα», πρόσθεσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Λοράν Νουνιές.

«Ο ύποπτος δεν φώναζε κατά τη διάρκεια της ενέργειάς του», επιβεβαιώνει και αστυνομική πηγή στο πρακτορείο AFP, συμπληρώνοντας πως «παρουσίασε στην αστυνομία ιταλικό δίπλωμα οδήγησης».

«Οι έρευνες στο τηλέφωνό του, στη διαδρομή του στην Ιταλία, οι δηλώσεις του στην ακρόαση» θα επιτρέψουν να επιβεβαιωθεί τελικά εάν «η τρομοκρατική υπόθεση μπορεί να αποκλειστεί» κατέληξε ο αστυνομικός αξιωματούχος, ο οποίος έκανε έκκληση για «σύνεση» όσον αφορά το κίνητρο του επιτιθέμενου.

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από την πλευρά της, η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία διευκρίνισε ότι παρακολουθεί την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το επίπεδο «απειλής τρομοκρατίας» είχε μειωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα στη Γαλλία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button