ΕνημέρωσηΠολιτική

Αποχή από Βορίδη στον γάμο των ομόφυλων και παραμένει στην κυβέρνηση – Προς αποχή και η υφυπουργός Οικογένειας

Την απόφασή του να απέχει από την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

«Δήλωσα τη στάση μου και είναι αποχή» είπε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στους δημοσιογράφους για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην απόφασή αυτή του κ. Βορίδη σημείωναν: «Ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr προς την αποχή προσανατολίζεται και η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα.

Επίσης, σε ερώτηση των δημοσιογράφων όσον αφορά στους υφυπουργούς, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι δεν είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Αφήστε να δούμε τι θα πράξουν στη Βουλή. Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί το αργότερο έως τις 13 Φεβρουαρίου. Στο υπουργικό συμβούλιο, τοποθετήθηκαν συνολικά 13 υπουργοί οι οποίοι εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση αυτή να καθιερωθεί με νόμο η ισότητα στον γάμο.

 

To άρθρο Αποχή από Βορίδη στον γάμο των ομόφυλων και παραμένει στην κυβέρνηση – Προς αποχή και η υφυπουργός Οικογένειας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button