ΑθλητικάΕνημέρωση

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός LIVE για την 25η αγωνιστική στη Super League – Galaksias Portal News

Μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Super League, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην έδρα του Παναιτωλικού και θέλει να διατηρήσει σταθερή την πίεση προς τους προπορευόμενους,.

Το απόλυτο του Ολυμπιακού με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, δοκιμάζεται στην έδρα του Παναιτωλικού, στο ματς για την 25η αγωνιστική της Super League (προτελευταία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος).

Οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται στο -5 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, θέλουν μόνο το “τρίποντο” κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου για να κάνουν το 5/5 με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο τους -σε Ελλάδα και Ευρώπη- και έτσι να μπουν ακόμη πιο γερά στη διεκδίκηση του τίτλου στη Super League.

Ο Παναιτωλικός βρίσκεται κοντά στη ζώνη ου υποβιβασμού (στο +2 από ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο και Κηφισιά που βρίσκονται στον “πάτο”), αλλά δίνει δεύτερο σερί δύσκολο ματς στο Αγρίνιο, αφού προηγήθηκε αυτό με τον ΠΑΟΚ (ήττα με 3-1).

Παρακολουθήστε LIVE από το Newsit.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

Διαιτητής: Φώτιος Πολυχρόνης (Πιερίας)

Βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας (Καστοριάς)

VAR: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

AVAR: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

Η προαναγγελία της Super League:

Αήττητος παραμένει ο Ολυμπιακός από τον Παναιτωλικό στους 27 αγώνες που έχουν δώσει στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής/Super League και μάλιστα συνήθως φεύγει νικητής. Ειδικά στην έδρα τους, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 14 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Αλλά και από τους 13 αγώνες που έχουν διεξαχθεί στο Αγρίνιο, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τους 10 και μόνο τρεις φορές έχει μείνει στην ισοπαλία. Ο Παναιτωλικός δεν έχει σκοράρει στα οκτώ από τα 13 εντός έδρας παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, ο οποίος μετρά οκτώ διαδοχικές νίκες στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα.

Το σερί νικών των «ερυθρόλευκων» κόντρα στον Παναιτωλικό εντός κι εκτός έδρας, εκτείνεται στους 18 αγώνες. Η τελευταία βαθμολογική απώλεια του Ολυμπιακού καταγράφηκε στις 30 Αυγούστου 2014, όταν το ματς στο Αγρίνιο έληξε 1-1 (79’ Κούσας/47’ Κασάμι).

Ο Παναιτωλικός έχει νικήσει τον Ολυμπιακό μόνο στο Κύπελλο της περιόδου 2021-22. Επικράτησε με 2-1 στον πρώτο προημιτελικό στην έδρα του και απείλησε με αποκλεισμό τον μεγάλο αντίπαλό του στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη, όταν ο Καρέλης ισοφάρισε σε 1-1 στο 85’. Ωστόσο, ο καταγόμενος από την Αιτωλοακαρνανία, Γιώργος Μασούρας, έστειλε το ματς στην παράταση σκοράροντας στο 90’+3 και στο 115’ πέτυχε άλλο ένα γκολ που χάρισε την πρόκριση στους Πειραιώτες.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας ήταν εκείνη της 18ης Απριλίου 1976 και βρήκε τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 1-0 με γκολ του Πέτρου Καραβίτη. Την επόμενη σεζόν, στις 22 Φεβρουαρίου 1977, καταγράφηκε το πρώτο 0-0, αποτέλεσμα που επαναλήφθηκε και στις 22 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο Κώστας Φορτούνης κι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχουν πετύχει από τέσσερα γκολ στα εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό, ενώ οι δύο τους είναι οι μόνοι που έχουν βρει δίχτυα δύο φορές στο ένα παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός έχει… ποικιλία και στα σκορ των νικών του επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Έχει νικήσει από δύο φορές με 1-0, 2-1 και 2-0 και από μία με 3-0, 4-1, 5-2 και 5-0.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο Παναιτωλικός έχει πάρει μόλις ένα βαθμό στους αγώνες που έχει δώσει στο γήπεδό του κόντρα στις υπόλοιπες ομάδες που κατέχουν τις πρώτες επτά θέσεις της βαθμολογίας. Ηττήθηκε από Παναθηναϊκό (0-5), Αστέρα Τρίπολης (0-1), Άρη (0-4), Λαμία (1-2) και ΠΑΟΚ (1-3) και απέσπασε ισοπαλία από την ΑΕΚ (2-2).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

13 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

0 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

ΓΚΟΛ: 6-28”

To άρθρο Παναιτωλικός – Ολυμπιακός LIVE για την 25η αγωνιστική στη Super League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button