Επικαιρότητα

“Η Ουκρανία βρίσκεται υπό την επιρροή των ΗΠΑ” – Galaksias.com

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο δήλωσε ότι η γειτονική Ουκρανία δεν είναι κυρίαρχο έθνος αλλά βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο  Φίτσο, ο οποίος είναι κατά της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ενώ αντιτίθεται στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, επανέλαβε επίσης την αντίθεσή του στην προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Η Ουκρανία δεν είναι μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα», είπε ο Φίτσο στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTVS. «Η Ουκρανία βρίσκεται υπό την πλήρη επιρροή και τον έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών». Ο Φίκο κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία ότι είναι «ένα από τα πιο διεφθαρμένα έθνη στον κόσμο», προσθέτοντας: «Ο Θεός ξέρει μόνο πόση από τη βοήθεια που σας αποστέλλεται εξαφανίζεται κάπου».

Υποστήριξε επίσης ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εγκαταλείψει μέρος της επικράτειας της
«Πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους συμβιβασμός, ο οποίος θα είναι πολύ οδυνηρός και για τις δύο πλευρές, πρόσθεσε. Και τι περιμένουν; Ότι οι Ρώσοι θα φύγουν…; Δεν είναι ρεαλιστικό».
Η Σλοβακία είναι μια από τις πιο φιλορωσικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με μια έκθεση της δεξαμενής σκέψης Globsec που δημοσιεύθηκε το 2023. Παρά την κριτική του Φίτσο για την Ουκρανία, ωστόσο, μόνο η Ουγγαρία άσκησε βέτο στη βοήθεια των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν ψηφίσει να δώσουν στο Κίεβο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button