Υγεία & Διατροφή

Γιατί κλείνουν 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Περίπου δύο εβδομάδες απομένουν για την πληρωμή των συντάξεων Απριλίου, κάτι που είναι πιθανό να γίνει νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αλλά μένει να επιβεβαιωθεί από τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, όπως προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός, την Τρίτη 26 Μαρτίου καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστοιχα, την Πέμπτη 28 Μαρτίου πληρώνονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και του Δημοσίου, όπως επίσης και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και των υπόλοιπων ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).

Ωστόσο, λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου αλλά και του κλεισίματος των τραπεζών για 4 ημέρες λόγω του Καθολικού Πάσχα, είναι πιθανόν οι πληρωμές των συντάξεων να γίνουν νωρίτερα από τις παραπάνω ημερομηνίες.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται οι πληρωμές να ξεκινήσουν από την Παρασκευή 22 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και να έχει, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει αυτήν την εβδομάδα, κατά την οποία θα ανακοινωθούν και επίσημα οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ.

Γιατί κλείνουν οι τράπεζες για 4 ημέρες

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι τράπεζες της Ελλάδας θα είναι κλειστές για τέσσερις ημέρες μέσα στον Μάρτιο.

Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι πρέπει να προσέξετε αν θέλετε να κάνετε κάποια συναλλαγή τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς το σύστημα θα «παραλύσει».

Οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές από την Παρασκευή 29 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 1 Απριλίου.

Τονίζεται ότι οι μεταφορές για την ίδιες τράπεζες θα εκτελούνται κανονικά αλλά η ημερομηνία αξίας τους θα είναι από την Τρίτη 2 Απριλίου.

Μάλιστα αυτές τις τέσσερις μέρες κλειστό θα παραμείνει και το το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Όσον αφορά την εκτέλεση των μισθοδοσιών, πάλι, θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη 2 Απριλίου.

Πότε είναι το καθολικό Πάσχα 2024

Το Καθολικό Πάσχα γιορτάζεται την ίδια ημερομηνία με το Προτεσταντικό Πάσχα. Το 2024 το Καθολικό Πάσχα πέφτει την Κυριακή 31 Μαρτίου. Η ημερομηνία αυτή καθορίζεται από την Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία. Η ισημερία πέφτει στις 20 Μαρτίου 2024, επομένως η πρώτη πανσέληνος που ακολουθεί είναι στις 29 Μαρτίου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button