Κόσμος

Συνελήφθη συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο

Αποδομήθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ηρακλείου, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων και διακεκριμένες κλοπές από οικίες και καταστήματα στις περιοχές της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 27-3-2024, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, νεαρός αλλοδαπός, μέλος συμμορίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον -3- μέλη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη χαρτογράφηση της εγκληματικής τους δράσης, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, δρούσαν απογευματινές ή βραδινές ώρες και προέβαιναν κυρίως σε διαρρήξεις- κλοπές από οικίες ή καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους είτε αναρριχόμενοι στα μπαλκόνια των οικιών, είτε θραύοντας τις προσόψεις των καταστημάτων, είτε παραβιάζοντας παράθυρα ή κλειδαριές και στη συνέχεια αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα και χρηματικά ποσά.

Επιπλέον προέβαιναν σε ληστείες, η πλειοψηφία των οποίων ήταν σε βάρος ανηλίκων, όπου με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τα κινητά του τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε ο νεαρός δράστης και μετά από έρευνα στην κατοχή του και σε οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

-6- μαχαίρια, σπαθί, -2- τσεκούρια, πλήθος εργαλείων, κουλούρα καλωδίων 15 μέτρων, μονάδα κλιματιστικού, -2- ρολόγια, Φωτογραφική μηχανή, -3- φορητοί υπολογιστές, -2- τάμπλετ και -2- ποδήλατα.


Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -5- ληστείες, -1- κλοπή οχήματος και -8- περιπτώσεις κλοπών από οικίες και καταστήματα σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς κρατούνταν σε κατάστημα κράτησης της χώρας έως τον Νοέμβριο του 2023, ενώ έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της συμμορίας συνεχίζεται.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button