Επικαιρότητα

Κλειστό το ένα ρεύμα στη γέφυρα Αϊ Γιάννη Χωστού λόγω εργασιών – Πότε ολοκληρώνονται τα έργα (pics) – Galaksias.com

H κυκλοφορία ρυθμίζεται από ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο, ενώ εφιστάται η προσοχή των οδηγών που καλούνται να συμμορφώνονται με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες

Ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής (31/3) οι εργασίες φρεζαρίσματος στην περιοχή του Αϊ Γιάννη Χωστού στο Ηράκλειο. Η εκτέλεση των εργασιών άρχισε από τη γέφυρα του Αϊ Γιάννη και τον κυκλικό κόμβο, ο οποίος καταργείται προσωρινά, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο από το ένα ρεύμα. Γι’ αυτό και στην περιοχή υπάρχουν άνθρωποι που ρυθμίζουν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων καλούνται να συμμορφώνονται με τις οδηγίες. 

Οι εργασίες στην περιοχή αναμένεται να έχουν τελειώσει έως αύριο στις 6 το πρωί, οπότε και θα δοθεί στην κυκλοφορία ο κόμβος, ο οποίος σημειωτέον δέχεται μεγάλο αριθμό οχημάτων, καθώς ενώνει την περιοχή της Φοινικιάς με το Ηράκλειο, και σε καθημερινή βάση θα ήταν πολύ δύσκολο – έως αδύνατον – να κλείσει ακόμη και το ένα ρεύμα. 

Χθες η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου ανακοίνωσε την εφαρμογή των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν στην εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης του οδοστρώματος, λόγω φθορών που έχει υποστεί η οδός Αγίου Ιωάννη Χωστού από τη συμβολή της με την οδό Λυκίου έως τη συμβολή της με την οδό Μπακογιάννη (Ε.Ο. 27 Ηράκλειο – Μαλάδες).

Αϊ Γιάννης, εργασίες
Αϊ Γιάννης, εργασίες

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, «θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών καθώς θα καταργηθεί η λειτουργία του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αγ. Ιωάννη Χωστού, Παπαγιάννη Σκουλά, Λυκίου και Χριστομιχάλη Ξυλούρη το χρονικό διάστημα από την Κυριακή 31.03.2024 στις 06:00 π.μ έως την Δευτέρα 01.04.2024 στις 06:00 π.μ.

Αϊ Γιάννης, εργασίες

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν σε:

(α) απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος (φρεζάρισμα) και διάστρωση της στρώσης ασφαλτικής ισοπεδωτικής σε τμήμα μήκους περίπου 100 μέτρων, από την οδό Λυκείου έως 60 μέτρα πριν τη γέφυρα Β.Ο.Α.Κ. Φοινικιάς και

(β) απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος (φρεζάρισμα) και διάστρωση της στρώσης ασφαλτικής ισοπεδωτικής σε τμήμα μήκους περίπου 100μέτρων, από 60 μέτρα μετά τη γέφυρα Β.Ο.Α.Κ. Φοινικιάς έως τη συμβολή με την οδό Μπακογιάννη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των υφιστάμενων οδών και παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να συμμορφώνονται στις πληροφοριακές πινακίδες και την εργοταξιακή σήμανση καθώς στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών θα υπάρχουν δύο σημαιοφόροι που θα ρυθμίζουν τη κίνηση των οχημάτων, ένας στη διασταύρωση των οδών Αγ. Ιωάννη Χωστού, Παπαγιάννη Σκουλά, Λυκίου και Χριστομιχάλη Ξυλούρη και ένας στη συμβολή των οδών Αγ. Ιωάννη Χωστού με την οδό Μπακογιάννη. Μετά το πέρας των εργασιών θα επανατοποθετηθεί ο κυκλικός κόμβος (προσωρινός) και η κυκλοφορία θα διεξάγεται ως είχε.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που σκοπεύουν να μετακινηθούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και να ενημερώνονται για τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας που εκδόθηκε χθες προς ενημέρωση των πολιτών. 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button